tko je 'šef' u ovom slučaju? / Pokušali smo rasvijetliti tko u aferi 'Dnevnice' vodi istragu - Saucha, Plenković ili Cvitan?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan jučer se - pojavljivanjem na konferenciji za novinare Andreja Plenkovića - dvostruko izložio sumnji javnosti

7.3.2017.
18:59
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan jučer se - pojavljivanjem na konferenciji za novinare AndrejaPlenkovića - dvostruko izložio sumnji javnosti. Namjerno ili ne.

Kao prvo, pristao je ostaviti dojam da su on i Vlada na istoj strani, čime je narušena percepcija javnosti o samostalnosti sudske vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo: dopustio je da predsjednik Vlade predstavi sebe kao uspješnijeg istražitelja od njega samog. Što je navelo glavnog državnog odvjetnika na ovaj potez, malo kome je jasno.

Njegovo izvješće o radu za 2015. još nije prihvaćeno; u političkim krugovima spominje se njegova smjena, a uz to - već duže vrijeme mu se prijeti. Cvitan je trenutačno u Hrvatskoj jedna od najugroženijih osoba, koja već duže vrijeme ima zaštitu. Tko mu prijeti i zašto, javnost naravno ne zna, ali činjenica je da je upravo Cvitan taj koji je neke od političara stajao političke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo sve slučajno? Odgovora danas još nema.

Pokušali smo kroz rekonstrukciju ključnih trenutaka shvatiti tko vodi istragu u aferi 'Dnevnice': Tomislav Saucha, Dinko Cvitan ili Andrej Plenković, a do kakvih smo zaključaka došli provjerite u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo