'pogrešni izraz' / Pokušaj saniranja dijela štete: Rusi sada tvrde da su se pogrešno izrazili, Agrokor nije falsificirao svoja izvješća?

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

VTB banka poslala priopćenje je u kojemu ističu kako se zamjenik izvršnog direktora VTB-a Jurij Solovjev 'pogrešno izrazio' kada je izjavio kako je Agrokor 'falsificirao izvješća'

30.3.2017.
11:04
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Sinoć je u svim medijima koji su bili na konferenciji za medije VTB banka (u državnom vlasništvu Rusije) poslala priopćenje u kojemu ističu kako se zamjenik izvršnog direktora VTB-a Jurij Solovjev "pogrešno izrazio" kada je izjavio kako je Agrokor "falsificirao izvješća". Navodno je točan izraz trebao biti "kako je Agrokor tijekom dugog vremena u svojim izvješćima imao 'neregularnosti'". 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vrhunac krize u Agrokoru: Todorić optužen za lažiranje financijskih izvještaja, srušen kreditni rejting, a dobavljači prijete prisilnom naplatom

>> Zagrebačka burza u crvenom: pad Crobexa za tri posto, potop Agrokorovih izdanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Drugi čovjek ruske banke VTB izrazio sumnju u Agrokorova financijska izvješća: 'Sada je glavno zaustaviti paniku'

>> Ako stvari krenu po zlu: Todorić očistio obiteljsku rezidenciju i osigurao djecu​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju je objavio i Bloomberg te se čini kako se radi o pokušaju saniranja dijela štete na račun Ivice Todorića i odgovornih osoba u Agrokoru, javlja Slobodna Dalmacija.

Nadalje, moguće je i da je to bio uvjet Todorića prema VTB-u i Sberbanku da pristane na dogovor o tzv. "standstill" aranžmanu, ali iako je riječ o blažem izrazu u odnosu na riječ "falsifikat", ta izkava i dalje je više nego snažna optužba Agrokora i svih mogućih neregularnosti njegovih financijskih izvješća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sve je krenulo jučer oko 16 sati kada su ruski bankari objavili da je Agrokor lažirao svoja financijska izvješća. Oko svega toga je održan i hitan sastanak ključnih dobavljača s ruskim bankarima. Osobito je neugodna situacija za ministra financija Zdravka Marića. Naime, on je od 2011.- 2015. u Agrokoru bio izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala. Već ga se počelo prozivati za odgovornost po tom pitanju.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo