Dragan Hristov / Pojavili se novi detalji o direktoru APN-a: Tvrtka mu propala i ostala dužna državnom poduzeću

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Tvrtka Dragana Hristova na kraju je brisana iz sudskog registra

31.1.2020.
9:11
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Dragan Hristov novi je direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. HNS-ovac i dosadašnji pomoćnik direktora u Odjelu za kupovinu nekretnina zamijenio je HDZ-ovca Krešimira Žunića, sad već poznatog po aferi 'Sram me koliko nemam'!

Hristov sigurno poznaje APN jer ondje ima dugogodišnji staž. U vrijeme ministrice Anke Mrak-Taritaš, Hristov je bio zamjenik direktora iz HNS-ove kvote, Slavka Čukelja. Kada je HDZ preuzeo vlast, na mjesto Mrak Taritaš zasjeo je Lovro Kuščević. On je Čukelja zamijenio HDZ-ovcem Goranom Bradićem. Bradić je dao otkaz svom tadašnjem zamjeniku, a danas imenovanom direktoru agencije Hristovu, i na njegovo mjesto doveo Krešimira Žunića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, bio sam upoznat s time da će gospodin dobit otkaz. Koliko se sjećam otkaz je dan zbog toga jer gospodin nije radio, odnosno na zadovoljavajući način nije obavljao svoje poslove u agenciji. Kako je to završilo, ja dalje nisam upoznat s time", kazao je bivši ministar Lovro Kuščević.

Nije upoznat jer je, nakon što je HNS ušao u HDZ-ovu vladu, Kuščević premješten u Ministarstvo uprave, a u Ministarstvu graditeljstva ga je zamijenio Štromar. On smjenjuje Bradića i vraća Čukelja na čelno mjesto APN-a. U međuvremenu, Hristov je tužio APN zbog nezakonitog otkaza, a Čukelj ga, prije sudske presude, pogodbom vraća u agenciju, ali na mjesto pomoćnika u Odjelu za kupovinu nekretnina, jer je mjesto zamjenika zauzimao Žunić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brisana iz sudskog registra

Bavio se on i biznisom, pa je tako od 2003. do 2014. bio vlasnik i direktor u tvrtki Krivaja d.o.o., koja se bavi uvozom i izvozom, zastupanjem, inženjeringom i projektiranjem. Osnovna djelatnost tvrtke bila je prodaja, distribucija i montaža.

No, u 2016. godini Krivaja je prošla postupka ubrzanog stečaja i to nakon što je, kako se vidi iz odluka Trgovačkog suda u Zagrebu bila 1.448 dana u blokadi na osnovu duga od 118 tisuća kuna. U trenutku otvaranja stečaja tvrtka nije imala zaposlenih, a dokumenti Trgovačkog suda otkrivaju da se na oglas o otvaranju stečaja javila tvrtka HŽ putnički prijevoz u vlasništvu države i da su naveli da imaju potraživanja od Krivaje u iznosu od 134 tisuće kuna, za što su imali pravomoćnu i ovršnu presudu Općinskog suda u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HŽ Putnički prijevoz je predložio da se u Krivaji otvori redovni stečajni postupak, i sud ih je pozvao da uplate predujam u iznosu od tisuća kuna Fondu za namirenje troškova stečajnog postupka te dodatni predujam u iznosu od šest tisuća kuna za namirenje troškova stečajnog postupka, no HŽ Putnički prijevoz to nije učinio pa je sud donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka i Krivaja je kasnije brisana iz sudskog registra, piše Novi list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo