VEČERAS NA RTL TELEVIZIJI / Pogledajte izvrsnu američku policijsku dramu

Izvrsna američka policijska drama 'Bez traga' počinje se prikazivati četvrtkom od 23:15 sati na RTL Televiziji.

3.4.2014.
10:02
VOYO logo

U New Yorku postoji specijalni odred FBI-ja koji se bavi vjerojatno najtežim slučajevima, nestalim osobama. MPU (Misssing Person Unit) odjel, koji vodi agent Jack Malone (Anthony LaPaglia), u stalnoj je utrci s vremenom jer su prva 72 sata od nestanka ključna u pronalasku osobe.

Osim Malonea, tim stručnjaka čine Samantha Spade (Poppy Montgomery), Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste), Danny Taylor (Enrique Murciano), Martin Fitzerald (Eric Close) i Elena Delgado (Roselyn Sanchez). Svaka epizoda prati detektive pod pritiskom vremena dok nastoje odgonetnuti što se dogodilo s nestalom osobom, upoznaje nas sa životima detektiva, njihovim osobnim iskustvima te na koje načine slučajevi utječu na njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvrsna američka policijska drama „Bez traga“, autora Hanka Steinberga i Jerryja Bruckheimera („CSI“, „CSI Miami“, „CSI: NY“, „Zaboravljeni slučaj“) premijeru je imala na CBS-u 2002., u terminu „Hitne službe“ na NBC-ju, s namjerom da istoj popularnoj dramskoj seriji postane ozbiljna konkurencija, što je u konačnici uspjela te prebacila sva očekivanja.

Odličnu gledanost zadržala je „Bez traga“ na malim ekranima sedam sezona, redovno je povećavajući iz sezone u sezonu,  kulminirajući u trećoj  kada se smjestila na sam vrh gledanosti, ispred „Uvoda u anatomiju“, „Raymonda“, „Dva i pol muškaraca“, „Hitne službe“, „Losta“, Zaboravljenog slučaja“, „NCIS“ , „JAG-a“, „“24“ i mnogih drugih hit serija, te imala u prosjeku 18,68 milijuna gledatelja u totalu po epizodi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što seriju razlikuje od ostatka policijskih drama svakako jesu informacije o stvarnim nestancima, tj. potjernice koje se emitiraju na kraju većine epizoda, što je rezultiralo spašavanjem pet osoba. Kao što smo spomenuli, seriju potpisuje veliki Jerry Bruckheimer, koji je u jednoj crossover epizodi osme sezone „CSI-ja“ spojio GIla Grissoma te Jacka Malonea, a razrješenje slučaja donio u crossover epizodi šeste sezone „Bez traga“.

Glavnu ulogu ponio je poznati Anthony LaPaglia, kojeg se sjećamo iz „Klijenta“ Joela Schumachera, „Lantane“ Rayja Lawrencea i mnogih drugih TV serija, ali i kino hitova. U ostalim ulogama našao se niz istaknutih, uglavnom TV glumaca - Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close, Roselyn Sanchez, koji su ovu seriju učinili velikim TV hitom, koji će se ponajviše svidjeti obožavateljima CSI franžize jer će uživati u svakom novom napetom nastavku, četvrtkom od 23:15 sati RTL Televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo