apel vladi /

Poduzetnici položili vijenac ispred Ministarstva: 'Ćorić je zabio zadnji čavao u lijes mnogima od nas'

Image
Foto: RTL

Udruga apelira na premijera Plenkovića da razriješi s dužnosti ministra Ćorića.

7.12.2020.
11:40
RTL
VOYO logo

Udruga Glas poduzetnika je ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja položila vijence kao, kako bi se, kako kažu, pozdravili od mikro, malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj.

''Nakon mnogobrojnih sastanaka, upućenih dopisa i molbi, Vlada Republike Hrvatske i dalje ne prepoznaje prave probleme koji muče poduzetnike i ne pokreće strukturne reforme koje mogu donijeti dugoročna rješenja. Pozdravljamo odluku kojom se obeštećuju sve tvrtke zatvorene u prosincu, ali naknada fiksnih troškova samo za prosinac kap je u moru dugova koji su se nagomilali u mnogim tvrtkama u posljednjih osam mjeseci. U UGP-u smo od samih početaka zahtijevali sustavne reforme i stvarne promjene koje će omogućiti da poduzetnici opstanu'', stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sukob se nastavlja /

Ugostitelji inzistiraju na smanjenju poreza, Vlada ga se ne želi odreći: 'Naši radnici ne mogu biti građani druge klase'

Image
sukob se nastavlja /

Ugostitelji inzistiraju na smanjenju poreza, Vlada ga se ne želi odreći: 'Naši radnici ne mogu biti građani druge klase'

Predsjedniku Vlade, Andreju Plenkoviću poručuju da s dužnosti razriješi ''najgoreg ministra gospodarstva kojeg je Hrvatska imala'', Tomislava Ćorića.

''Izostanak konkretne pomoći i obeštećenja za sve poduzetnike te djelatnosti koje se suočavaju s velikim padom prometa je nedopustiv. Ignorancija i nonšalantnost ministarstva oštetile su tisuće mikro, malih i srednjih tvrtki te ih otjerale u propast. Ponavljamo, smatramo nedopustivim da nadležni ministar izjavljuje da "neće baš sve tvrtke propasti. Smatramo da je upravo njegov nedostatak iskustva u privatnom sektoru, odbijanje dijaloga i suradnje ključ za loš rad cjelokupnog ministarstva. Umjesto gospodarstva, ministar štiti poziciju komora i obvezno članstvo kao dodatni parafiskalni namet'', navode, između ostalog, iz Udruge u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto konkretnih mjera, kažu, dobili su one kratkoročne i nedovoljne koje tjeraju tisuće tvrtki u propast, a desetke tisuća ljudi u nezaposlenost. 

''Ministar Ćorić je svojim nedjelovanjem zabio zadnji čavao u lijes mnogim poduzetnicima u djelatnostima koje nisu formalno zatvorene, a imaju velik pad prihoda. Polaganje vijenca je simbolički čin kojim želimo dati počast svim radnicima koji će zbog toga ostati bez posla i svim tvrtkama koje će staviti ključ u bravu", izjavio je izvršni direktor udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo