Podnesena kaznena prijava zbog pracenja suca Ivana Turudica

Tvrdnje suca Ivana Turudica da ga se prisluskuje i prati, koje je prije mjesec dana iznio u medijima, ipak nece samo tako pasti u zaborav.

13.9.2014.
10:44
VOYO logo

Za to je zasluzan ministar pravosuda Orsat Miljenic, koji je temeljem tih tvrdnji podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih pocinitelja.

Potvrdeno je to Novom listu jucer u Ministarstvu pravosuda. Objasnjavaju da iz iskaza predsjednika Zupanijskog suda u Zagrebu proizlazi da je bio zrtva neovlastenog prisluskivanja i snimanja, sto znaci da je protiv njega pocinjeno kazneno djelo zlouporabe polozaja i ovlasti. Ako je to tocno, naglasavaju u Ministarstvu pravosuda, na taj je nacin ugrozeno povjerenje u cijeli sustav drzavne vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U namjeri da zastiti suca Turudica, kao i dignitet sudbene vlasti, Ministarstvo je podnijelo kaznenu prijavu protiv nepoznatih pocinitelja', isticu u Miljenicevom resoru.

Grubo kritizirao aktualnu Vladu

Turudic je, podsjetimo, sredinom kolovoza grubo kritizirao aktualnu Vladu, a s razumijevanjem govorio o HDZ-u i Tomislavu Karamarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sto mu je zbog tog politiziranja predsjednik Ivo Josipovic porucio da bi suci koji imaju politicke ambicije trebali napustiti svoju profesiju, Turudic je otisao korak dalje i optuzio vlast da ga prisluskuje.

Tko bi i kako prisluskivao i pratio Turudica, ostalo je uglavnom nepoznato. Sudac je iznio malo detalja, navodno je PNUSKOK provjeravao u Austriji je li se Turudic tamo sastajao s nekim albanskim mafijasima. Umirovljeni general Duro Decak otkrio je, pak, da ga je svojedobno na mobitel zvala osoba koja se predstavila kao djelatnik Policijske uprave zagrebacke i raspitivao se o Turudicu i njegovom sudjelovanju u Domovinskom ratu. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Miljenic-reagirao-Podnesena-kaznena-prijava-zbog-pracenja-suca-Ivana-Turudica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo