'HIGH LIFE' IH KOŠTAO? / Podignuta optužnica protiv blogerice i supruga: Varali Hrvate 5 godina? 'Nije imala za režije, a onda...'

Image
Foto: adrianakupresak.com

Prema pisanju nekih portala, riječ je o blogerici i njezinom suprugu koje se tereti da su varali ljude u Hrvatskoj u razdoblju od pet godina. Uhićeni su u Zagrebu krajem kolovoza, a od rujna su u istražnom zatvoru

9.1.2024.
8:23
adrianakupresak.com
VOYO logo

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv državljanina Hrvatske i Australije zbog pet kaznenih djela prijevare, javlja DORH. Kako doznaju 24 sata, riječ je o blogerici Adriani Matak i njezinom suprugu Luki Grgi Mataku koje se tereti da su varali ljude u Hrvatskoj u razdoblju od pet godina.

Sumnja se da su od listopada 2018. do rujna 2023. u dogovoru prevarili pet osoba, odnosno obećavali im da će prvookrivljeni pružiti usluge investiranja na tržištu kapitala na račun oštećenika iako su okrivljenici bili svjesni da nemaju registriranu djelatnost posredovanja i pružanja investicijskih usluga niti je takve usluge zapravo mislio pružiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što bi im žrtve povjerovale i sklopili s prvookrivljenikom ugovore o pružanju konzultantskih usluga, uplatili bi mu novac, odnosno ukupni iznos od oko 350.000 eura.

Image
'GRAD OTVORENOG SRCA' /

Turisti unajmili apartman u Sarajevu pa shvatili da su prevareni. Gradonačelnica: 'Osigurat ćemo im smještaj'

Image
'GRAD OTVORENOG SRCA' /

Turisti unajmili apartman u Sarajevu pa shvatili da su prevareni. Gradonačelnica: 'Osigurat ćemo im smještaj'

Okrivljenike se tereti da su neistinito uvjeravali žrtve da je novac investiran, predočavali neistinite izvještaje da ostvaruju dobit i navodili razna opravdanja zbog kojih ne mogu vratiti novac, iako ga nisu uložili na tržište kapitala već ga zadržali za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv oboje okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP-a) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) koji je određen po predloženim osnovama", stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Supružnici su uhićeni u Zagrebu krajem kolovoza, a u istražnom zatvoru su od početke rujna prošle godine. Uz hrvatsko, imaju australsko državljanstvo te adrese u Londonu, Dubaiju i Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratnica iz Australije koja u Hrvatskoj vodi tvrtku za planiranje vjenčanja, Branka Ć., šokirala se kad je čula vijesti o njihovom uhićenju budući da poznaju Adrianu. Za Luku je čula da se prijevarama počeo baviti još u mladosti.

"Jako je puno prevarenih i iznosi za koje su ih oštetili vrlo su veliki. Spominje se iznos od čak 4,5 milijuna funti, za koje su oštetili ljude u Australiji i Velikoj Britaniji! Obje države članice su Commonwealtha i žele im suditi", ispričala je za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da su supružnici počeli živjeti na visokoj nozi nakon što su otišli u London. To joj je bilo neobično budući da "cura koja nije imala za režije" odjednom je postala "high life".

POGLEDAJTE VIDEO: Nada je nasjela na online prevaru i 5 godina šutjela. 'Ni djeci nisam htjela reći. Mislim da sam poblesavila'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo