'GRAD OTVORENOG SRCA' / Turisti unajmili apartman u Sarajevu pa shvatili da su prevareni. Gradonačelnica: 'Osigurat ćemo im smještaj'

Image
Foto: Profimedia / Booking.com

Mnogi turisti koji su došli u Sarajevo proslaviti novogodišnje praznike požalili su se na prevaru sa smještajem. Preko stranice za rezervaciju smještaja rezervirali su odmor koji im je ponudio izvjesni David Perić. Uz oglas je stajalo i 20 fotografija koje prikazuju apartman s bazenom, jacuzzijem i druge dodatne sadržaje, no kada su stigli na adresu shvatili su da apartmani ne postoje

31.12.2023.
14:36
Profimedia / Booking.com
VOYO logo

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić poručila je kako će Grad osigurati smještaj svim prevarenim turistima koji su rezervirali smještaj za doček Nove godine koji se pokazao lažnim.

"Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, osigurao smještaj. Nesavjesni pojedinci ne smiju biti razlog da praznici ne prođu u najboljem raspoloženju. Naše Sarajevo je grad otvorenog srca i dobrih ljudi", poručila je u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako se raduje dolasku svih turista i gostiju i zaželjela im nezaboravan doživljaj tijekom boravka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je da ste prevaru prijavili već MUP-u Kantona Sarajevo, te da se javite na kontakt telefon: +387 61 184 858 ili e-mail: benjamina.karic@sarajevo.ba", istaknula je.

Mnogi turisti koji su došli u Sarajevo proslaviti novogodišnje praznike požalili su se na prevaru sa smještajem. Preko stranice za rezervaciju smještaja Booking.com rezervirali su odmor koji im je ponudio izvjesni David Perić, piše Klix.ba. Uz oglas je stajalo i 20 fotografija koje prikazuju apartman s bazenom, jacuzzijem i druge dodatne sadržaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemu se navodi da se apartmani NOA nalaze u ulici Josipa Štadlera u Starom Gradu, no kada su došli na lokaciju turisti su shvatili da apartmani ne postoje. Više njih je cijeli slučaj prijavio policiji.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo oglasila se priopćenjem i izrazila "iskrenu ispriku i žaljenje" svim turistima koji su prevareni na taj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
eppo podignuo optužnicu /

Prevara teška 400.000 eura. Tolušićev odvjetnik: 'Optužnicu nisam vidio, ali spremni smo. Imamo svoje argumente'

Image
eppo podignuo optužnicu /

Prevara teška 400.000 eura. Tolušićev odvjetnik: 'Optužnicu nisam vidio, ali spremni smo. Imamo svoje argumente'

"Naglašavamo da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nije nadležna da prati ispravnost aplikacije Booking.com putem koje su rezervacije smještaja izvršili brojni turisti koji će nadolazeće praznike provesti u Sarajevu. Turistička zajednica Kantona Sarajevo će u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima pružiti pomoć prevarenim turistima, koji nas mogu kontaktirati putem internet platformi visitsarajevo.ba, te mail adrese info@visitsarajevo.ba", istaknuo je direktor Turističke zajednice Haris Fazlagić.

Podsjetio je da je Turistička zajednica godinama upućivala inicijative da se za oglašivače na platformi Booking.com traži rješenje o registraciji kako bi bili vjerodostojni na tržištu iznajmljivanja smještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo sve nadležne inspekcijske službe na svim razinama da se što prije uključe u proces smanjenja sive ekonomije koja godinama loše utječe na imidž grada te otežava rad svim turističkim djelatnicima koji poštuju zakonske procedure", zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba'. Od lažnih nagradnih igara do ljubavnih prevara: Kako kriminalci love žrtve?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo