Počele prijave za 5. Dan kreativnosti i inovativnosti

Nagrada za kreativnost i inovativnost ove će godine u sklopu 5. Dana kreativnosti i inovativnosti, a u organizaciji Mreže za razvoj i kreativnost biti svečano dodijeljena 25. listopada u Varaždinu

4.9.2012.
19:06
VOYO logo

Nagrada će ove godine "baciti svjetlo" na kreativce iz područja gospodarskog, društvenog i političkog života, a novost će biti i dodjela nagrade publike. Prijave za natječaj su već u tijeku i trajat će sve do 22. ovog mjeseca.

Dan kreativnosti kao novitet donosi i dva velika Think Thanka na temu "Pokretači napretka -implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha. Naime, na teme iz obrazovanja i gospodarstva mišljenja će razmijeniti vodeći hrvatski stručnjaci iz raznih područja. Na taj način trebala bi se pronaći kreativna rješenja za aktualne izazove u zemlji te potaknuti korištenje inovativnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menadžeri idejama u borbu protiv krize

Nagrada za kreativnost, pak, bit će dodijeljena u devet kategorija. Uz nagradu publike kao novitet, posebnu nagradu dobit će i grad koji se ističe kreativnim i inovativnim djelovanjem te te brzom implementacijom novih ideja u gradski sustav.

"Kada smo krenuli s prvim Danom kreativnosti i inovativnosti, kreativnošću smo smatrali primijenjenu umjetnost i umjetnost općenito. Danas, već i politika priča o neophodnosti kreativnog promišljanja i uistinu je vrijeme da hrvatski menadžeri počnu promišljati na kreativan način i implementirati svoje ideje u poslovanje. To je i jedan od važnih načina kako se boriti s krizom što je pokazalo i istraživanje konzultantske tvrtke Roland Berger koje je upozorilo kako se hrvatski menadžeri posvećuju uglavnom rekonstruiranju, a često zaboravljaju nove ideje", izjavila je predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost Ivana Nikolić Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo