oprezno u prometu / Počela je špica sezone: Gužve na prometnicama, kilometarske kolone stvaraju se od jutra

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

U subotu se vrlo gust promet očekuje u smjeru mora na svim cestovnim pravcima, a iz HAK-a mole za strpljenje

27.7.2019.
12:42
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Počeo je jedan od tri vikenda koji svake godine obilježe najznačajnije gužve, odnosno počela je - špica sezone.

S krajem vikenda počinju školski praznici u dijelu Njemačke (Bavarska, Baden-Wuerttemberg) iz kojeg tradicionalno dolazi najveći broj turista na odmor na Jadran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj turista koji će voziti našim prometnicama dolaze iz zapadnoeuropskih država, ali će i mnogobrojni građani Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja (Slovenije, BIH, Srbije), krenuti na ljetni odmor. Kao i prethodnih vikenda, građanima se savjetuje da izbjegavaju putovanje upravo tijekom subote i nedjelje, javlja HAK.

U subotu se vrlo gust promet očekuje u smjeru mora na svim cestovnim pravcima, a iz HAK-a mole za strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka i na većini graničnih prijelaza, a povremeno se vozi u kolonama koja je između čvorova Gornja Ploča i Sv. Rok duga oko tri, na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko sedam, kod tunela Učka u smjeru Rijeke oko četiri km.

A1 Zagreb-Split-Ploče: Pojačan je promet u oba smjera; kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok duga je oko 3 km (vozila su se povremeno zaustavljala kod tunela Sveti Rok, kako se vozila ne bi zaustavljala u tunelima) ; kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 3 km; kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 3 km; prometna nesreća na 32. km između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A3 Bregana-Lipovac: kolona teretnih i osobnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Republike Srbije duga je oko 4 km.

A7 GP Rupa-čvor Diračje i čvor Orehovica-čvor Šmrika: kolona vozila kod GP Rupa u smjeru Republike Slovenije duga je oko 1 km; između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Krka vozi se u koloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarski ipsilon: zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 7 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 4 km.

Otok Krk (DC102): pojačan promet u oba smjera na Krčkom mostu. U smjeru kopna vozi se u koloni od Njivica, a u smjeru otoka kolona je duga oko 4 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo