'Počastili' se seksom na jarunskoj plaži

Sunčan i topao 15. kolovoza mnoge je izmamio na zagrebački Jarun. Neki su šetali, neki su se sunčali, neki uživali u društvu prijatelja u kafićima. No, sve ih je iznenadio jedan par.

23.8.2010.
11:35
VOYO logo

Na Veliku Gospu uvečer strasti jednog para na jezeru na Jarunu uhvatile su maha i završile seksom, koji je, prema riječima svjedoka, trajao oko 20 minuta. Nitko im, pričaju prolaznici, nije smetao. Ni gosti obližnjeg kafića koji su sjedili na terasi, niti oni koji su iznad njih sjedili na klupicama i gledali u jezero. Par je uživao bez imalo ustručavanja, piše Jutarnji list.

Iako je takav čin do jučer u Hrvatskoj bio potpuno neuobičajen, danas fotoobjektivi sve češće svjedoče seksu na javnom mjestu. Tako, primjerice, za turiste na Zrću u Novalji on uopće nije novost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dok neki takav čin promatraju sa smiješkom, a drugi sa zgražanjem, zakon mu ipak stoji na putu. Naime, prema članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, "onome koji vrijeđa ili omalovažava moralne osjećaje građana", može biti izrečena novčana kazna, ali i ona zatvorska, i to od 30 dana.

Prethodni članak:

arti-201008180332006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo