Redovi na granici /

Po jeftinije gorivo u BiH: za jedan spremnik može se uštedjeti čak 150 kuna

Naš reporter nije mogao ni nabrojati koliko je hrvatskih tablica u susjednoj državi. Građani ondje ne dolaze samo po gorivo

10.5.2018.
19:09
VOYO logo

Vozači su se u to već uvjerili: cijena goriva u Hrvatskoj najviša je u posljednjih šest godina. I nije stoga čudno da su na granici sa susjednom BiH ponovno veliki redovi. Mnogi, pogotovo oni koji žive uz granicu, pohrlili su na benzinske crpke po znatno jeftinije gorivo od hrvatskih deset i više kuna.

A kada se već prevali put i uštedi na gorivu, ide se i po jeftinije namirnice. Sve kako bi se popravila krvna slika kućnog budžeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske tablice na bosanskim benzinskim crpkama sve su učestalije. "Dolazimo najviše da natočimo gorivo, a ima i još nekih stvari koje su povoljnije nego kod nas u Hrvatskoj", pričaju nam građani.

A upravo gorivo nikada nije bilo povoljnije. Dok je u Hrvatskoj Eurosuper 95 prešao cijenu od 10 kuna, u susjednoj Bosni i Hercegovini je 8,37 kuna, a dizel 8,18 kuna. Za prosječni spremnik od 50 litara, točenjem u Bosni uštedi se 82 kune točite li Eurosuper. No može se ušparati i više jer...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji još jedan trik kojim se Hrvati služe kako bi prošli još jefinije. Naime, točite li gorivo nakpo 22 sata na automatu za samoposluživanje, tada cijena goriva ide još 10 posto dole što je otprilike 40 lipa. Tako vas spremnik godriva od 50 litara izađe jeftinije čak 135 kuna. 

A kada ste već natočili gorivo, krenut ćete i u trgovinu po jeftinije namirnice od kojih su i to u pola cijene nego kod nas čak i hrvatski proizvodi. 

"Pa najviše zbog nekih osnovnih stvari ali neke stvari su dosta jeftinije. Pivo, sokovi, mineralna voda i tako... Osjeti se na kućnom budžetu, pogotovo zbog uvjeta života kod nas i financije i plaće. Tako da smo prisiljeni praktički na to", ističu građani.

Pa veće gužve na granicama primjećuju i naši susjedi iz Bosanskog broda.  "Dolaze mnogo, uzimaju cigarete, šećer, pivo, sokove, mineralnu. Ja ovdje blizu živim pa sve vidim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A posao s gorivom ide toliko dobro da su se počele izgrađivati i nove benzinske crpke. I tako će biti sve dok se kod nas najavljuju - nova poskupljenja benzina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo