komentar zorana šprajca /

Nema potrebe da se itko uzrujava: godinu dana uoči izbora ne treba plaćati - nego gomilati dugove i čekati oprost

Naime, prema izvorima Večernjeg lista trebali bi biti oprošteni svi dugovi manji od prosječne Hrvatske plaće plus kamate, dakle svi koji su blokirani zbog 5600 kuna i manje

22.3.2017.
21:53
VOYO logo

Unatoč obećanjima da će cijena plina ostati ista, plin za kućanstva ipak će poskupjeti za oko 1 posto. Za prosječnog korisnika, na mjesečnoj razini plin će biti skuplji za 2, 7 kuna. 

No to je manji problem, veći problem je što HEP s Inom još uvijek nije potpisao ugovor o kupnji plina jer bi se moglo dogoditi da po tom ugovoru HEP prodaje plin jeftinije nego što ga od Ine kupuje. Naime, Vlada je fiksirala cijenu plina po kojoj HEP mora prodavati plin, ali tržište ne pita za Vladine odluke pa se može dogoditi da HEP na tom ugovoru izgubi velike novce pa takav Ugovor  Uprava ne želi potpisati bez odobrenja Skupštine. A Skupština je ministar financija Zdravko Marić kojemu se takva odluka također ne potpisuje, jer i on kao i uprava HEP-a zna da se zbog takvih ugovora lako može završiti u Remetincu. Premijer pak smatra da je dužnost Uprave da potpiše štogod Vlada kaže. 

Više o ovoj temi pročitajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali nema potrebe da se itko uzrujava, plin, struju, komunalije, lokalne i državne poreze i usluge, godinu dana uoči izbora ne treba plaćati nego treba gomilati dugove i čekati oprost. 

Naime, svaka Vlada uoči svakih izbora donese odluku o oprostu duga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Zorana Milanovića i Borisa Lalovca koji su uoči izbora otpisivali dugove blokiranim građanima, ali po dosta strogim kriterijima pa je u njih ušlo svega 17.000 birača što je bilo premalo za izbornu pobjedu, sada Andrej Plenković i Zdravko Marić pripremaju spektakularni oprost u kojem bi se moglo naći čak 90.000 građana. 

Naime, prema izvorima Večernjeg lista trebali bi biti oprošteni svi dugovi manji od prosječne Hrvatske plaće plus kamate, dakle svi koji su blokirani zbog 5600 kuna i manje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo