Sastanak na marginama /

Plenkovićeva poruka Srbiji: 'I mi Hrvati volimo teatar, ali ne u svojoj kući'

Plenković je održao bilateralne susrete na marginama skupa

24.4.2018.
19:32
VOYO logo

Hrvatski premijer sastao se na marginama summita SEECP-a s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, te ga pozvao da u svibnju dođe u posjet Hrvatskoj kako bi razmotrili cjelokupne odnose dviju država.

Odgovarajući na pitanja novinara, Plenković je u vezi nekih rezervi u Sarajevu oko gradnje Pelješkog mosta kazao da je nesumnjiva činjenica da će se on nalaziti na hrvatskom državnom teritoriju i da će biti izgrađen, kako je i predviđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s kosovskim premijerom Ramushem Haradinajem bilo je riječi o povećanju gospodarske suradnje i hrvatskim investicijama na Kosovu, kazao je hrvatski premijer, ali i o hrvatskoj manjini koja živi na Kosovu.

Na pitanje o nekim najavama da bi regionalna vlast u austrijskoj Koruškoj mogla zabraniti svibanjsku komemoraciju u Bleiburgu zbog ustaških simbola i jer se na skupu navodno okuplja ekstremna europska desnica i treba li zato odustati od pokroviteljstva hrvatskog Sabora nad tom manifestacijom, Plenković je kazao da ne vidi razloga da se ne nastavi pokroviteljstvo Sabora, ali da se sudionici okupljanja na Bleiburgu moraju pridržavati zakona Republike Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o zadnjim tenzijama sa Srbijom u svjetlu incidenta Vojislava Šešelja prilikom boravka visokog izaslanstva hrvatskog Sabora u beogradskoj Skupštini, te nekih izjava srbijanskog ministra Vulina, Plenković je kazao da Hrvatska i Srbija trebaju smanjiti tenzije, nakon pozitivnih iskoraka do kojih je u zadnje vrijeme u odnosima bilo došlo.

No, ponovio je da je odluka izaslanstva da prekine posjet Srbiji nakon što je oskvrnuta hrvatska zastava bila pravilna te da se nije moglo drukčije postupiti.

"I mi Hrvati volimo teatar, ali ne u svojoj kući", poentirao je hrvatski premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo