OTVARAJU LI SE TERETANE PRIJE 31. SIJEČNJA ILI NE? / Iz Vlade pojasnili Plenkovićevu izjavu; Evo kada bi mogle početi s radom

Image
Foto: ilustracija, Dalibor Urukalović / PIXSELL

'Nema otvaranja teretana prije kraja mjeseca. Dakle cijeli paket, pa i škole, produljen je do 31. siječnja', kažu iz Vlade

14.1.2021.
19:40
ilustracija, Dalibor Urukalović / PIXSELL
VOYO logo

Danas je na konferenciji za novinare predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio da bi se teretane mogle otvoriti i prije 31. siječnja, do kada su produljene protuepidemijske mjere, te da će se nakon tog datuma razmišljati o popuštanju mjera. Premijerova izjava izazvala je, međutim, dosta nesporazuma koji su naknadno pojasnili iz Vlade.

"Premijer je najavio da će se mjere popuštati ovisno o epidemiološkoj situaciji nakon 31. siječnja, a da će za ponovno otvaranje teretana on i ranije obavijestiti novinare o tome. Ali nema otvaranja teretana prije kraja mjeseca. Dakle cijeli paket (pa i škole) produljen je do 31. siječnja", pojasnili su iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teretane i fitness centri otvaraju se 1. veljače

Jutarnji list piše, pak, pozivajući se na sugovornike iz Banskih dvora da će teretane, fitness centri i područje rekreativnog sporta gotovo sigurno s radom početi 1. veljače, ako se nastave povoljni epidemiološki trendovi, odnosno ako incidencija bude ispod 300 na 100.000 stanovnika u 14 dana.

Vlada je odlučila u ovom valu produžiti cijeli paket mjera, kako bi vidjela hoće li doći do povećanog broja zaraženih nakon blagdana, ali i nakon potresa, što se očito nije dogodilo pa će se mjere sigurno popuštati nakon 31. siječnja, a prve na redu bit će teretane i fitness centri, te rekreativni sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo