Milorad Pupovac / Plenkovićev partner u Vladi jasno kazao kome će dati glas u drugom krugu: 'Njegove poruke su važne'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Pupovac kaže da su ovi izbori važni za Hrvatsku, Srbe u Hrvatskoj, ali i za odnose u regiji

23.12.2019.
13:20
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), saborski zastupnik i koalicijski partner vladajućeg HDZ-a Milorad Pupovac je u razgovoru za srbijanski Pink TV komentirao rezultate prvoga kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

Iz njegove se izjave može zaključiti kako u drugom krugu neće podržati aktulanu predsjednicu i kandidatkinju HDZ-a, već SDP-ova kandidata Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef SDSS-a je istaknuo da je pobjedu odnio kandidat koji zagovara normalnost, toleranciju i koji poručuje da je rat završen te da treba graditi mir.

"Njegove poruke su vrlo važne. Vidjet ćemo kako će to izgledati za 14 dana", izjavio je Pupovac te objasnio da nisu poruke koje je Milanović slao bile jedina prevaga, već i razjedinjenost na desnom spektru zbog dva jaka kandidata - Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugom krugu će sve ovisiti o tome kako će se Milanović ponašati, koliko će ljudi okupiti oko onog što naziva normalno stanje i normalna Hrvatska koja će početi graditi mir, odmaknuti se od rata i ratnih politika te koliko će birača Grabar-Kitarović preuzeti od Škore", poručio je.

Dodaje kako su ovi izbori važni za Hrvatsku, Srbe u Hrvatskoj, ali i za odnose u regiji te da 'međuetnički odnosi od 2014. godine ne samo da ne bilježe nikakav napredak već su prepuni tenzija, loših odnosa i loših osjećaja', rekao je predsjednik SDSS-a za Pink TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac je iznio i svoje mišljenje o tome kako će se hrvatsko predsjedanje Europskom unijom odraziti na zemlje Zapadnog Balkana.

"Hrvatska nije vodila aktivnu politiku kada je u pitanju napredovanje zemalja Zapadnog Balkana prema EU. Tu mislim na Srbiju, Crnu Goru, BiH i Albaniju. Djelomično se to događa zbog unutarnjeg stanja, djelomično zbog odnosa unutar Unije. Ali, Hrvatska jest u dnevni red svog predsjedanja stavila zadatak da se stvore mogućnosti za to da Sjeverna Makedonija i Albanija otvore proces pregovora, a i da ostali imaju nešto brži put prema Uniji", kazao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo