PLENKOVIĆ U SPLITU SA ŽUPANIJSKIM HDZ-OM: / 'Dalmacija nam je tradicionalno sklona, nismo raspravljali o izbornim listama'

Image
Foto: Pixsell

U vezi s izjavom ministra Ćorića koju je na današnjoj konferenciji za novinare rekao novinaru Hrvoju Krešiću, premijer je ocijenio da se radi o hajci na ministra

26.5.2020.
20:33
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković utorak popodne u Splitu se sastao s predstavnicima Županijskog odbora HDZ-a kako bi razgovarali o pripremama za predstojeće izbore, ali nisu raspravljali o izbornim listama pa ni njihovim nositeljima.

"Ovo je bila jedna politička analiza, a o listama i nositeljima nismo raspravljali jer za to ima dovoljno vremena pošto rokovi počinju za to teći 2. lipnja i traju 14 dana," rekao je Plenković novinarima nakon sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je Dalmacija tradicionalno sklona HDZ-u te u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku i Zadru i gradonačelnici i župani su iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su postignuća u mandatu ove vlade zajedno s mandatima na lokalnoj razini od 2017 do 2020. takva da možemo stati iza tih postignuća i predstaviti ih s obzirom na izazovna vremena koja su pred nama. Imamo program za Hrvatsku u vremenu nakon krize uzrokovane COVIDOM 19 i stoga očekujem potporu većine hrvatskih birača da praktički krenemo u drugo poluvrijeme raditi za Hrvatsku i dalje intenzivno kao i dosad," rekao je Plenković. O koaliranju HDZ-a, Plenković je kratko odgovorio: "Vidjet ćemo tko će prijeći prag."

Hajka na ministra

U vezi s izjavom ministra Ćorića koju je na današnjoj konferenciji za novinare rekao novinaru Hrvoju Krešiću, premijer je ocijenio da se radi o hajci na ministra. "Treba čuti što je on rekao; da poznaje nekoga tko je njemu to prenio. Ne mogu odgovarati za to hoće li netko nekomu prenijeti neku informaciju. To je ogromna, krucijalna razlika", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da u Vrgorcu kad je novinarima dao izjavu nije znao za to. "Sad kad sam odslušao snimak, što je ministar Ćorić rekao, pa to jedna hajka na njega", rekao je Plenković

S obzirom na ovo što je on rekao- nema slušanja, prisluškivanja, nema uvida u grupe, nema uvida u SMS, nema uvida u poruke to je laž, to Ćorić nije rekao. To je vrlo važno da svi skupa glasno čujemo od mene, naglasio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo