PLENKOVIĆ PRIČA KAO DA SMO, U NAJMANJU RUKU, ŠVEDSKA - ALI ŠTO JE ISTINA? Bliže se izbori: /

Je li nam bolje nego prije? Ovo su činjenice

Image
Foto: Pixsell

Predsjednik Vlade na sve optužbe odgovara kako gospodarstvo cvjeta, no koliko to osjete građani?

20.10.2019.
8:13
Pixsell
VOYO logo

Andrej Plenković prije tri godine prisegnuo je kao premijer Vlade s Mostom. Kada je Most uskratio podršku ministru financija, tajnica je pripremila papire. Tada je podršku dobio od HNS-a – do tada žestoke oporbe koja se klela da neće s HDZ-om.

Plenkovićeva Vlada i ministri su preživjeli šest pokušaja opoziva u Saboru, Milan Kujdundžić čak dva. U svim ključnim situacijama, uvijek su skupili većinu, uz nemalu pomoć kluba zastupnika Bandićeve stranke. Sada se ponovo nagađa o kraju Vlade i prijevremenim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TO JE TO, IDEMO NA PRIJEVREMENE IZBORE? /

Ministrica postavila Plenkoviću ozbiljan uvjet, ne kani ustuknuti. Nema dalje?

Image
TO JE TO, IDEMO NA PRIJEVREMENE IZBORE? /

Ministrica postavila Plenkoviću ozbiljan uvjet, ne kani ustuknuti. Nema dalje?

'Ostavit će kosture'

"Oni su potrošili tri godine samo da bi ostali na svojima mjestima, to se zove kupljena stabilnost, a nju će platiti građani. Neće biti reformi, ostavit će kosture nekim drugim vladama nakon njih", poručuje predsjednik Mosta Božo Petrov, prenosi RTL.

"Ovo je najkorumpiranija vlada koju smo imali, promijenila je najviše ministara, znači da sami nisu zadovoljni kako su radili posao", poručio je saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasla plaća, minimala i mirovine

Predsjednik Vlade na sve optužbe odgovara kako gospodarstvo cvjeta. Prosječne plaća veća je za 860 kuna, minimalac za 504 kune, porasle su i mirovine za 12 posto, doduše i dalje su u prosjeku manje od tri tisuće kuna, prepolovljena je nezaposlenost, a sve tri godine BDP raste: od 2,6 do 3,5 posto.

Sve manje liječnika, sve više prekovremenih

No koliko sve to znači građanima?

"Otkad smo ušli u EU više od 700-800 liječnika napustilo je Hrvatsku, mi zbog toga imamo previše prekovremenih. S druge strane, nedostaje Zakon o plaćama i da se liječnici ne opterećuju administracijom nego samo da se bave pacijentima", poručuje neurokirurg Fadil Almahariq.

'Obveze kreću odmah, olakšice uvijek kasnije'

Ni ugostitelji nisu baš najsretniji. U 4. krugu dobiti toliko željeni niži PDV od 13 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako da se moglo više, ja sam vikao da je ovo kasno s 13 posto, pogotovo samo na hranu. Nije se krenulo od 1. kolovoza već od nove godine. Obveze nam kreću odmah, a olakšice uvijek kasnije", požalio se zadarski ugostitelj Stipe Knežević.

Stratešge grne industrije su uništene

Najkritičniji su brodari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strateške grane industrije su uništene, radnici su godinu dana bez plaće, uhljebljivanje, nekompetentnost... Ocjena je - jedna velika nula", rekao je predstavnik Jadranskog sindikata Samir Hadžić.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo