unutarstranački izbori / Plenković predao 45.000 potpisa pa uzvratio Sloveniji: 'Je li to bio zadnji tweet odlazeće Šarecove vlade?'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Plenković je prikupio malo više od 45.000 potpisa, a velik broj potpisa skupljen je i za ostalo kandidate iz njegovog tima

27.2.2020.
16:00
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zajedno s timom ''Odvažno za Hrvatsku'', predao je potpise za kandidaturu za predsjednika HDZ-a, zamjenika predsjednika HDZ-a te potpredsjednička mjesta u Središnjici HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je prikupio malo više od 45.000 potpisa, a velik broj potpisa skupljen je i za ostalo kandidate iz njegovog tima. 

''Da budem precizan, budući da vas zanima koliki je broj potpisa, naši su članovi prikupili za Olega Butkovića 36.390 potpisa, za Zdravku Bušić 33.256, za Branka Bačića 33.442, za Ivana Anušića 35.115, za Tomu Medveda 38.909, a za mene 45.792'', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Plenković predao više od 45.000 potpisa za predsjednika HDZ-a: 'Uvjereni smo da ćemo pobijediti'

Image

Plenković predao više od 45.000 potpisa za predsjednika HDZ-a: 'Uvjereni smo da ćemo pobijediti'

Na pitanje što ako Miro Kovač dobije izbore i kako će teći suradnja u HDZ-u, premijer je kazao da njegov tim ide u smjeru da pobijede kao tim na izborima.

''Nastojat ćemo da svih nas šestero dobije potporu. Idemo s time da pobjedimo ove izbore kao tim. Uvjereni smo da ćemo pobijediti'', poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o odnosu s drugom listom i posebice Davorom Ivom Stierom, Plenković je rekao: ''Mogao je i Davor biti tu da nije prije dvije godine odlučio drukčije. Poštujemo i tuđa mišljenja, i nakon izbora trebamo biti jedinstveni. Za Davora Stiera ima mjesta u HDZ-u i ako ne uspije na ovim izborima.''

''Hrvatske kontrole na granici zbog koronavirusa dobre su i za RH i za Sloveniju''

 Postoji stvaran razlog za povećanje budnosti na granici i ono što se radi u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa dobro je i za Hrvatsku i za Sloveniju, rekao je u četvrtak novinarima premijer Andrej Plenović prilikom predaje potpisa za kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo stvarni razlog da povećamo budnost na granici, ono što radimo je dobro i za nas i za Sloveniju. Prema tome, Hrvatska je pristupila onim mjerama za koje smatramo da su u ovom trenutku potrebne", istaknuo je predsjednik hrvatske vlade.

Premijer Plenković je komentirao slovenske kritike načina na koji Hrvatska pokušava spriječiti širenje koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski premijer Marjan Šarec ocijenio je u četvrtak da je kontrola koju je Hrvatska uvela na nekim graničnim prijelazima sa Slovenijom zbog koronavirusa nedjelotvorna i gospodarski štetna.

"Vrlo smireno, vrlo trezveno, bez ikakve panike radimo ono što treba i radit ćemo na zaštiti javnoga zdravstva i zdravstvene sigurnosti naših građana."   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam je li to možda bio zadnji tweet odlazeće Šarecove vlade", kazao je Plenković.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo