PLENKOVIĆ POTVRDIO DA NAM SUTRA STIŽU NOVE MJERE, A I POSTOJEĆE OSTAJU NA SNAZI: / 'Važno je sada kada dolaze blagdani...'

Image
Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Što se tiče mjera koje će sutra biti predložene, premijer Andfrej Plenković je rekao da se njima želi 'investirati u bolju kliničku sliku pacijenata u siječnju'

17.12.2020.
16:24
Sanjin Strukić / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka Znanstvenog savjeta izašao je pred novinare te im rekao da će Nacionalni stožer sutra predložiti nove mjere, ali o detaljima nije želio govoriti. Za postojeće mjere kazao je da će ostati na snazi i dalje.

"Važno je sada kada dolaze blagdani da smanjimo kontakte na najmanju moguću mjeru. Ušli smo u fazu kad ćemo imati učenike 35 dana doma što je važno za umirenje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ PODSJETIO NA 5 PRAVILA BORBE PROTIV KORONE: /

'Virus sigurno nije najbolji poklon svojim najmilijima za Božić'

Image
PLENKOVIĆ PODSJETIO NA 5 PRAVILA BORBE PROTIV KORONE: /

'Virus sigurno nije najbolji poklon svojim najmilijima za Božić'

Macronu prenio svoja iskustva s Covidom-19

Što se tiče mjera koje će sutra biti predložene, premijer je rekao da se njima želi "investirati u bolju kliničku sliku pacijenata u siječnju".

"Sezonalnost COVIDA-19 je i više nego očita, šteta koju je učinio u Europi i svijetu je razorna", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je u komunikaciji s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, koja je kazala da će sve zemlje EU-a imati cjepivo 27. prosinca. Dodao je i da se čuo s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, koji je pozitivan na koronavirus.

"Razgovarao sam jutros i s Macronom. Prenio sam mu neka svoja iskustva. Nadam se da će biti dobro", naveo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proces cijepljenja trajat će bar šest mjeseci

Što se tiče cjepiva protiv bolesti COVID-19, Plenković je kazao kako je intencija Europske agencije za lijekove pomaći rok nekoliko dana ranije.

"Kroz sporazume smo naručili 5,7 milijuna cjepiva. Oko milijun doza smo naručili od Pfizera, a nakon njih se očekuje da agencija dâ odobrenje i za Modernino cjepivo. Prva distribucija doza bit će mala, simbolična. Zvalo bi se to Dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Vlada će idućeg tjedna prihvatiti plan cijepljenja. Proces će trajati najmanje šest mjeseci, sve te kompanije trebaju proizvesti cjepivo za cijeli svijet", kaže premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo