'LAŽ DO LAŽI' / Plenković: 'Ovo što Milanović radi je obijest'. Brani svoju suprugu: 'To mi je marketing, super izgleda'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nacional piše kako na temelju snimljenih razgovora u aferi Vjetroelektrane postoje možda indicije da se supruga hrvatskog premijera Ana Maslać Plenković uplela u zapošljavanje svoje prijateljice

10.10.2023.
14:39
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka parlamentarne većine stao pred novinare i potvrdio da je iz Izraela do sada evakuirano 69 Hrvata, a da bi se danas trebalo vratiti u Hrvatsku njih još 100. Za sada nema podataka da je itko od Hrvata ozlijeđen ili ugrožen u sukobima između Izraela i islamističke organizacije Hamas.

Dotaknuo se opet Zakona o izbornim jedinicama oko kojeg se zadnjih dana podigla poprilična bura u javnosti. Komentirao je predsjednika Zorana Milanovića i njegovo potpisivanje zakona te rekao da je ono što je Milanović učinio "čista obijest".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi smo u koaliciji osupnuti komentarima. Jedan komentator je napisao “neka je”, kao da je to nešto dobro i pametno. To je zlonamjerno, kreira kulturu opstrukcije i sprečavanja Sabora… Ustav kaže osam dana, ne kaže osmi dan. To je nova praksa s kojom se susrećemo, to ističem da ne bi sigurno u javnosti prevladala linija ‘to je ok, ostavili su mu malo dana’. Ne nisu, ostavili su mu dovoljno dana”, tvrdi premijer.

Image
NASTAVLJAJU S LIJEPIM RIJEČIMA /

Milanović odgovorio premijeru na jučerašnje uvrede: 'Plenkošenko je obični institucionalni parazit'

Image
NASTAVLJAJU S LIJEPIM RIJEČIMA /

Milanović odgovorio premijeru na jučerašnje uvrede: 'Plenkošenko je obični institucionalni parazit'

Novinari su ga pitali da prokomentira napise Nacionala o njegovoj supruzi i zapošljavanju njezine prijateljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst je nazvao klasičnim primjerom manipulacije i vrhuncem neprofesionalizma u cilju počinjenja političke štete.

Nacional piše kako na temelju snimljenih razgovora u aferi Vjetroelektrane postoje možda indicije da se supruga hrvatskog premijera Ana Maslać Plenković uplela u zapošljavanje svoje prijateljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je primjer onoga što sam govorio, zlorabljenje transkripata iz različitih kaznenih postupaka, kazao je Plenković nakon sastanka parlamentarne većine.

"Zato se ide u izmjene Kaznenog zakona kako bi se to barem djelomično spriječilo", rekao je..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članak je nastao, dodao je, na način da je netko od aktera tko ima uvid u predmet i ima transkripte iz tajnih praćenja doturio to medijima.

"Taj mali tračeraj onda postane naslovnica jednog tjednika s ciljem počinjenja neke političke štete, nitko nije kontaktirao navedene osobe ni mene niti moju suprugu", rekao je Plenković istaknuvši kako je riječ o najvećem mogućem neprofesionalizmu, lažima, manipulacijama i sramoti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da su on i supruga vrlo diskretni, da je korist od teksta u Nacionalu nikakva, a šteta samo njemu.

"Ja ne želim društvo u kojem su ovakve stvari stalna praksa, laž do laži, manipulacija do manipulacije, i zato je itekako ispravno ići u izmjene Kaznenog zakona. Meni je to marketing, supruga mi super izgleda na slici, ali ovo što piše unutra je vrlo zlonamjerno", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je i da je jedna gospođa u tekstu završila "ni kriva ni dužna".

POGLEDAJTE VIDEO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo