PLENKOVIĆ OTKRIO KADA ĆE PREDSTAVITI NOVE MINISTRE: / 'Imamo vremena, nije nikakva drama'

Image
5.5.2017.
21:05
VOYO logo

"Onaj tko je odgovoran za krizu vlasti je Most. U životu, u partnerstvu, politici, koaliciji postoji nešto što se zove minimum korektnosti", rekao je premijer novinarima u hrvatskom veleposlanstvu u Beču gdje je boravio u ranije dogovorenom radnom posjetu Austriji.

Kriza Vlade izbila je prošli tjedan kada su trojica ministara Mosta zatražila smjenu ministra financija Zdravka Marića držeći da je u sukobu interesa zbog krize koncerna Agrokor

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PETROV PREDAO JANDROKOVIĆU VLAST U RUKE PA PORUČIO: /

'Osjećaju li građani muku? To je zbog svega što je HDZ radio'

Image
PETROV PREDAO JANDROKOVIĆU VLAST U RUKE PA PORUČIO: /

'Osjećaju li građani muku? To je zbog svega što je HDZ radio'

Premijer oštro

"Ne mogu u istoj vladi sjediti oni ministri koji su protiv kolege koji je s njima godinu i pol dana", rekao je premijer i poručio da drži odgovornim za krizu vlasti svog manjinskog partnera Most, s kojim je vladu formirao realni pobjednik izbora, a to je HDZ.

"Most je odgovoran za ovu krizu. Most je pokrenuo nepovjerenje prema vlastitom kolegi. To se u mojoj vladi neće tolerirati niti se tolerira", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon smjene Mostovih ministara u četvrtak je Sabor izglasao povjerenje ministru Mariću, a u petak razriješio mostovca Božu Petrova s dužnosti predsjednika Sabora.

"Ministre ćemo predstaviti nakon lokalnih izbora. Imamo vremena, to nije nikakva drama, institucije funkcioniraju, vlada funkcionira, ministarstva rade", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj - stabilizacija institucija

Zamoljen za komentar ankete televizije RTL prema kojoj građani najodgovornijima za krizu smatraju HDZ, samoga premijera i ministra Marića, Plenković je odgovorio "Moj je cilj stabilizacija hrvatskih institucija i na tome radimo".

Anketa RTL-a pokazala je i da su građani ispitanici skloni novim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ nastavlja dalje, a ako dođemo u situaciju da se procjeni da se ide na nove izbore, HDZ će biti ponovno najjača stranka, ja sam na njih spreman", rekao je premijer.

Sadržajni razgovori s austrijskim kancelarom i predsjednikom

Plenković, koji je čestitao HDZ-ovcu Gordanu Jandrokoviću na izboru za novog predsjednika Sabora, u veleposlanstvu je izrazio zadovoljstvo što se mogao sresti s Hrvatima koji žive i rade u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadaća je Vlade i hrvatske diplomacije da vode konstruktivan dijalog s našim sunarodnjacima koji žive u inozemstvu, posebice u Austriji gdje žive Gradišćanski Hrvati i brojni Hrvati koji zarađuju za svoj život u Austriji", rekao je hrvatski premijer.

"Ovo je dobra prigoda kako se ta poveznica između dijaspore i domovine može osnažiti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovori u Beču s austrijskim kancelarom Christianom Kernom i austrijskim predsjednikom Alexandrom Van der Bellenom te predavanje na Diplomatskoj akademiji prošli su u odličnom tonu i bili su vrlo sadržajni, ocijenio je Plenković na kraju svog prvog radnog posjeta Austriji.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo