nabrajao uspjehe /

Plenković oštro branio smjer u kojem vodi stranku: 'Teze da je HDZ skrenuo ulijevo su izmišljene'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Premijer kaže da je problem s desnicom počeo zbog jedne kadrovske odluke

17.1.2020.
13:17
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković komentirao je turbulencije u HDZ-u koje su kulminirale nakon poraza Kolinde Grabar-Kitarović, a uoči unutarstranačkih izbora.

"Neću ni na koji način potpasti pod sve te naslove, teorije, ideje... Vodim stranku na transparentan i politički vrlo uspješan način", rekao je Plenković i nabrojao što je njegova Vlada učinila u proteklom razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je osjeća li se izdanim s obzirom na to da mu podršku nisu pružili HDZ-ovci poput Lovre Kuščevića ili Karla Resslera.

"Nisam ja baš tako osjetljiv na to. Ljudi daju svoje izjave, neka ih sami objašnjavaju", poručio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako su teze o tome da je HDZ skrenuo ulijevo izmišljene i napuhane.

"Ne znam po čemu. Istanbulska konvencija? To je bilo kazano u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović još 2014. godine. To je bilo rečeno i od strane nekih koji danas žele biti predsjednici HDZ-a. Zašto tada netko od njih nije digao ruku i rekao: 'Oprostite, ja s tim imam problem. Time će HDZ skrenuti ulijevo'", uzvratio je Plenković.

"Druga stvar, HNS. Narodnjačka liberalna stranka. Da bih osigurao stabilnost nakon poteza Mosta bez presedana, gledao sam s kim možemo surađivati. Na izbore su išli s SDP-om? Pa što, i s naše liste su u Sabor ušli Zekanović, Esih, Hasanbegović...", rekao je premijer, prenosi Jutarnji list.

"Problem s desnicom je u jednoj jedinoj kadrovskoj odluci. Znate li kojoj? Kad smo dobili ministricu kulture (Nina Obuljen Koržinek), umjesto ministra kulture (Zlatko Hasanbegović,). To je nataložena priča koja je bačena u eter nakon tog kadrovskog poteza", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo