ZAVJET ŠUTNJE U VRHU HDZ-A / Plenković ostao bez savjetnika za Zagreb? Navodno je dobio ‘izvanredni otkaz i zabranu ulaska u središnjicu‘

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Nekoliko HDZ-ovaca je potvrdilo da više od mjesec dana nije viđen u središnjici

16.10.2022.
21:40
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Josip Jelić nije više savjetnik šefa HDZ-a Andreja Plenkovića za Zagreb. Kako piše Jutarnji list, u HDZ-u se priča kako je Jelić dobio "izvanredni otkaz, te zabranu ulaska u središnjicu" i to u jeku afere u INA-i. Nekoliko HDZ-ovaca je potvrdilo da više od mjesec dana nije viđen u središnjici, no u vrhu stranke o tome za sada šute.

Jutarnji je neslužbeno dobio potvrdu iz središnjice stranke kako je Jelić prije mjesec dana "dogovorno otišao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelić je, inače, član zagrebačkog HDZ-a, a na zadnjim unutarstranačkim izborima za njega je, kako se tada pričalo u HDZ-u, bila izmišljena funkcija izvršnog tajnika GO HDZ-a Zagreb. Na službenim stranicama još se vodi na toj funkciji, no u vrhu gradskog HDZ-a kažu kako je to "bila samo njegova pozicija u vrijeme kampanje".

Sugovornik Jutarnjeg iz HDZ-a kazao je da je čuo da je Jelić bio u dobrim odnosima s uhićenim Damirom Škugorom iz INA-e, pa, dodaje, ne isključuje da to ima veze s tim te je ponovio da je Jelić otišao "sporazumno i dogovorno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Jelić je široj javnosti najpoznatiji po tučnjavi s HDZ-ovcem Kazimirom Ilijašom u kampanji 2015. Jelić je u to vrijeme već bio napustio HDZ i pridružio se Mostu te se kao tadašnji mostovac s Ilijašem potukao zbog plakata. A zbog te tučnjave je 2019. nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine. U HDZ se vratio kad je došao Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo