povuci-potegni / Plenković ostaje bez većih partnera za novu većinu, ali ne odustaje - ne želi izbore na ljeto!

Novi izbori ili preslagivanje Vlade? Pojavile su se spekulacije o 16.-om srpnju, kao mogućem terminu za parlamentarne izbore, no, premijer Plenković je, čini se, tim datumom iznenađen

26.5.2017.
18:35
VOYO logo

Premijer s osmijehom na licu, no to ne znači da mu je laknulo, jer u sjeni drugog kruga parlamentarnih izbora pokušava zadržati vlast.

"Što se tiče razgovora s parlamentarnim strankama njih ćemo voditi u tišini dok ne završi drugi krug izbora", izjavio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković tvrdi da u širu rekonstrukciju Vlade neće ići, što znači da se mogu očekivati ili manjinska vlada ili ponovni izbori.

U SDP-u pak tvrde da su novi izbori - realnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković trguje kao da je na placu. Trguje s ljudima koje je do jučer vrijeđao, on je vrijeđao Beljaka govorio mu je da je kriminalac, a paradoks je - sad mu nudi ministartvo pravosuđa", kazao je Gordan Maras (SDP).

Krešo Beljak iz Koprivnice, gdje je dao podršku SDP-ovim kandidatima za gradonačelnika i župana, potvrđuje da je razgovarao s Plenkovićem, no tvrdi da - dogovora nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno nam ništa nije nuđeno, ne može se nas niti umiliti niti umiriti. Sve što se događa u Hrvatskoj posljednje dvije godine odgovornost je HDZ-a i Mosta pa nek se oni time bakću bez nas", poručuje Beljak.

Jednako odlučno ne stiže i iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS neće sudjelovat u preslagivanju", poručuje Pusić.

Podrška za drugi krug izbora mogla bi biti naznaka suradnje na nacionalnoj razini, no konkretno za grad Zagreb - HDZ se ne izjašnjava je li na strani Anke Mrak Taritaš ili Milana Bandića.   

"Ova kampanja je bila kampanja jakih kandidata i HDZ svojim kandidatom nije uspio, ja očekujem podršku građana, a ne razmišljam o podršci bilo koje političke stranke", poručuje Anka Mrak Taritaš (HNS), kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donedavni HDZ-ovi partneri iz MOST-a tvrde - spremni smo za nove izbore.

"Most je čvrst ruše ga sa svih strana ali mi smo čvrsti. Nećemo trgovati kao što rade Pupovac Plenković i njegovi podobnici", kazao je Miro Bulj (MOST), kandidat za splitsko-dalmatinskog župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No sve je obavijeno velom tajne pa će tek nakon 4. lipnja biti jasnije tko koga podržava.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo