nastavak prepucavanja /

Plenković još ne može oprostiti Orepiću: 'Ako je netko unio stabilnost, onda sam to ja'

'Kolega Orepić, je li neodgovorno biti protiv svog kolege ministra', odgovorio je Plenković svom bivšem ministru

7.6.2017.
11:16
VOYO logo

Vlaho Orepić (Most) postavio je pitanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

"Iako niste još predstavili parlamentarnu većinu nužnu za potvrdu novih ministara, želim da u ovomm trenutku potpune političke nestabilnosti koju ste vi prouzročili i dokazali to svojom nevjerodostojnošću, nudeći suradnju političkoj opciji koja je u pitanje dovela smjenu ministra Marića, no želim vas pitati: Mi smo značajno velik period bez ministra unutarnjih poslova. Državnom je tajniku sigurno teško raditi taj posao. Znam obim posla i znam da je to iznimno zahtjevan posao. Je li s Vaše strane neodgovorno da jedan tako važan resor u ovom trenutku velikih opterećenja, na taj način držati obezglavljeno to ministarstvo?, upitao je Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega Orepić, je li neodgovorno biti protiv svog kolege ministra", odgovorio mu je Plenković.

"To se zove politička presuda bez da se sasluša druga strana. To što ste vi napravili, to se nije nikad dogodilo u hrvatskoj političkoj povijesti. To je bilo pitanje lojalnosti. Nisam primijetio da ste imali neki problem s kolegom, a rekli ste ne i da sam ja prouzročio nestabilnost, a vi ste ti koji ste sami sebe diskvalificirali iz Vlade. Vaše teze ne prolaze, ne prolazi vam ni po tome kakvi su vam rezultati na lokalnim izborima. Tu zamjenu teza vi ne možete prodati nikome osim sebi. A što se tiče Ministarstva unutarnjih poslova, ono funkcionira normalno po svim pitanjima: sigurnosti, graničnih prijelaza… I vi ste svojim radom pridonosili tome", odgovorio je Plenković i dodao da je posao nastavljen nakon što je Orepić izašao iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je netko unio stabilnost, onda sam to napravio u ovoj zemlji ja, a ne vi. To je narod tolerirao. Pogledajte rejting HDZ-a", nastavlja Plenković.

"Mene zabrinjava vaš uistinu nedemokratski pristup rješavanju odnosa. Trebate biti svjesni da ste uzurpirali vlast Sabora. Uzeli ste i ulogu mandatara da birate kad će biti izbori, a kad ne. Upitan je vaš mandat zbog nepostojanja parlamentarne većine, ili postojanja koje biste vi trebali predstaviti", odgovorio je Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo