oporba već reagira /

Plenković odbio komentirati aferu ministra, sve je prebacio na Ćorića. Nije govorio niti o mjerama u vezi inflacije

Premijer je kazao da ''ficleki informacija koje cure iz istrage ne zaslužuju njegov komentar''

15.2.2022.
19:08
VOYO logo

Vlada je pripremila paket mjera - kojim planiraju ublažiti udar poskupljenja hrane i energenata. Mjere obuhvaćaju pomoć i gospodarstvu i građanima - poruka je nakon sastanka koalicije. Plan je smanjiti PDV na plin, kao i naknade HEP-a kojim bi se smanjili računi za struju. Plan će sutra predstaviti premijer i ministri.

''Paket mjera je sveobuhvatan. Pomoći će i gospodarstvu i svim građanima, određene mjere su posebno ciljane na socijalno ugrožene građane, a jedan dio mjera usmjeren je i poljoprivrednicima. To je međuresorni paket koji se dulje pripremao kako bi se obuhvatile sve kategorije koje sam sad naveo'', izjavio je potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Premijer je imao jako kratak komentar na aferu u kojoj se našao ministar Ćorić. Kazao je da ''ficleki informacija koje cure iz istrage ne zaslužuju njegov komentar''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je prebacio na izjavu koju je dao ministar Tomislav Ćorić prije predsjedništva HDZ-a.

A što je rekao Ćorić? Govorio je novinarima o vjetroelektrani:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mišljenje koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo u mjesecu listopadu 2019. godine izradila Uprava za energetiku na čiji rad nisam ni na koji način utjecao. U kontekstu predmeta Krš-Pađene bio sam i bit ću na raspolaganju tijelima Republike Hrvatske u bilo kojem trenutku i odgovoriti na sva ona pitanja na koja trebam odgovoriti i ukoliko za to bude potrebe."

... i odmah potom otišao je dalje.

Međutim, oporba već reagira. Most je najavio sutra sastanak u Saboru, gdje će analizirati ovu novu aferu Vlade. 

Premijer je kratko komentirao i mjere protiv afekata inflacije, kazao je samo kako će se sve znati sutra. Prezentacija mjera zakazana je sutra za 10 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo