PLENKOVIĆ: / 'Od afere Janaf ozbiljnije je curenje informacija bilo u aferama SMS i Rimac'; Pitali ga i hoće li smijeniti ključnog ministra

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Plenković tvrdi da je ozbiljnije curenje informacija bilo u aferama SMS i Rimac nego u aferi Janaf

29.9.2020.
14:06
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas sazivanje sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zbog curenja informacija u aferi Janaf, rekavši da je od afere Janaf i curenja informacija u toj aferi, ozbiljnije curenje informacija bilo ono u aferi SMS i u slučaju Josipe Rimac.

"Ovdje je to bilo jako dobro organizirano od policije, odnosno USKOK-a i DORH-a", rekao je Plenković. Dodao je da ne zna odakle cure informacije te da se ničega ne boji kada je u pitanju izlazak Josipe Rimac iz zatvora u Remetincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i spekulacije da će ministar Tomislav Ćorić biti smijenjen, uz tvrdnju da mu je to prva vijest.

Image
MINISTAR ĆORIĆ UVJERAVA: /

'Situacija s Janafom ne bi se mogla izbjeći ni uz sigurnosnu provjeru'

Image
MINISTAR ĆORIĆ UVJERAVA: /

'Situacija s Janafom ne bi se mogla izbjeći ni uz sigurnosnu provjeru'

Razgovori s BAT-om

BAT-u (British American Tobacco) uskoro istječe obaveza koju je preuzeo 2015. godine kupivši od Adrisa Tvornicu duhana Rovinj da će proizvodnju u Hrvatskoj zadržati najmanje pet godina te je spreman na odlazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar financija vodi razgovore s BAT-om. Naša želja je da pronađemo rješenje koje će biti najbolje. Mislim da ćemo u razgovorima koje će biti sljedećih dana doći do rješenja koje će omogućiti da BAT ostane neko dulje vrijeme. Nadamo se dogovoru koje će njih na dulje vrijeme usidriti u Istri", rekao je Plenković.

Odnosi s BiH

Što se tiče sastanka s Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, Plenković je rekao da je cilj Vlade RH osigurati dobre i prijateljske odnose s BiH s obzirom na geografski položaj i činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u toj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da se trebamo baš sada, kad je riječ o 25. godišnjici dejtonskog sporazuma, držati i slova i duha tog sporazuma, a to znači da predstavnici svih triju konstitutivnih naroda trebaju biti zastupljeni na način da su oni doista legitimni predstavnici ta tri naroda.

Stav Hrvatske je jedinstven, mi ga komuniciramo godinama. Smatramo da prakse nisu dobre da jedan drugi narod bira predstavnika drugoga. Naš je stav da bi sami akteri u BiH, i institucije i stranke, trebale iznjedriti takav izborni zakon koja će onemogućiti situaciju koju imamo danas, da se jedan narod osjeća da su stvari nepravedne", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo