Sjednica Vlade / Plenković o Uljaniku: 'Razgovarat ćemo danas s upravom, ali to je privatna kompanija'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vlada održava prvu sjednicu nakon godišnjih odmora

23.8.2018.
10:07
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo
Image

Zagreb: Održana 111. sjednica Vlade RH

Image

Zagreb: Održana 111. sjednica Vlade RH

Na početku sjednice Vlade, prve nakon godišnjih odmora, premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualne događaje. 

„S ministrom Garijem Capellijem rezimirao sam maloprije rezultate turističke sezone koja će biti bolja od lanjske rekordne. Ove godine povećane su investiicje u turizmu na milijardu eura, riječ je o jednom održivom konceptu, želimo biti jedana od ključnih destinacija na Mediteranu. Do sada smo imali preko 14,6 milijuna turista, rast u dolascima je pet posto, u noćenjima 4 posto. To su ohrabrujući rezultati, imamo i dobre najave za posezonu“, rekao je Plenković i zahvalio svima koji rade u turističkom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na situacija u Uljaniku i 3. Maju te je rekao da će poslijepodne razgovarati s upravom Uljanika i izabranim strateškim partnerom. 

„Vlada prati situaciju, u kontinuiranom smo dijalogu. Podsjećam da je Vlada u siječnju ove godine, sukladno dogovoru s Europskom komisijom dala jamstva od 700 milijuna kuna za sanaciju poslovanja što je omogućilo rad Uljaniku u proteklih sedam mjeseci. To je privatna kompanija, odgovornost je na upravi. Želimo da se sve ono što će se moći učiniti da se pomogne radnicima i kompaniji, bude u skladu s hrvatskim i europskim propisima o potporama koji su za nas obvezujući. Naravno da brodogradnja za nas ima dugu tradiciju – danas smo treći u Europi i 10. na svijetu", istkanuo je Plenković podsjetivši da je do sada hrvatska brodogradnja sanirana sa 31,3 milijarde kuna od strane države ali i drugih kroz otpise potraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu Vlade je 19 točaka, među ostalim prijedlog izmjena i dopuna Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinovitoj kogeneraciji, prijedlog izmjena i dopuna Zakona o energetskoj učinkovitosti te prijedlog dopune Zakona o tržištu toplinske energije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo