uoči lokalnih izbora / Plenković o Milanoviću: 'Huška na pojedine zastupnike manjina, vrijeđa i ušutkava struku'

Dao sam vrlo jasan signal županima, ministru zdravstva, svim koordinatorima....oni moraju znatno povećati broj procijepljenih ljudi, cjepiva ima dovoljno, kazao je Plenković

5.5.2021.
16:30
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković boravi u Čakovcu gdje se obratio medijima. 

''Drago mi je da sam danas još jednom ovdje u Čakovcu, u Međimurju i da imam priliku podržati kandidate HDZ-a na izborima 16. svibnja. Prije svega našeg kandidata za župana Gorana Gotala koji je mlad, energičan, obrazovan, čovjek sa iskustvom i rada na lokalnoj razini i sada na nacionalnoj razini s programom koji treba doprinijeti kvaliteti života svih Međimuraca. Uvjeren sam da će rezultati 16. svibnja pokazati da ima veliku potporu i da će njegova kandidatura dodatno osnažiti HDZ'', kazao je u uvodu Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak je odgovorio na pitanje hoće li do 16. svibnja doći do otvaranja svih djelatnosti. ''Mi smo u proteklih godinu i tri mjeseca po meni vrlo kvalitetno balansirali zaštitu zdravlja, gospodarske aktivnosti, društveni život, rad...to sada s vremenskim odmakom možemo reći argumentiramo jer brojne druge zemlje su imale znatno restriktivnije mjere, a što se tiče potpore poduzetnicima i radnicima, znate da smo ovaj primjer od 225 milijuna kuna i 20 tisuća radnika u Međimurju, to na razini Hrvatske znači nešto manje od 700 tisuća radnika, 10 milijardi kuna, oko 120 tisuća poslodavaca, naknada, skraćeno radno vrijeme, fiksni troškovi...Vlada je snažno stala iza svojih radnika, građana pa i poslodavaca, a to se vidi i po broju osiguranika stoga kod nas nije bilo eksplozije nezaposlenih kao što su to zlosutno najavljivali tada zastupnici SDP-a prije parlamentarnih izbora'', rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na dinamiku cijepljenja građana u Hrvatskoj. ''Dao sam vrlo jasan signal županima, ministru zdravstva, svim koordinatorima....oni dakle moraju znatno povećati broj procijepljenih ljudi jer sada cjepiva ima dovoljno. Mislim da je ovaj tjedan tjedan uhodavanja ne veće količine''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i na izjavu predsjednika Milanovića u Sisku o obnovi nakon potresa da ništa nije napravljeno na tom području. ''Nisam slušao što je govorio, on ovih dana svašta govori osim što huška na pojedine zastupnike manjina, to mu je osnovi sport zadnjih nekoliko mjeseci, što vrijeđa i nastoji druge političke aktere i ušutkati struku. Ono što mi je bilo interesantnije od ovoga je pokušaj ušutkavanja zamjenika predsjednika Vrhovnog suda koji je nastupio na jednom od dnevnika gdje je rekao svoj stručni stav o tome što on kao sudac misli o tome kako birati predsjednika Vrhovnog suda. Ne vidim da je uloga predsjednika da ušutkava struku''.

Na pitanje je li u redu i da je predsjenik u kampanji, Plenković je odgovorio: ''On vjerojatno dobiva pozive i odaziva se. Nekad se odaziva tamo gdje je HDZ, a mahom vidim da ide tamo gdje nastoji pomoći SDP-u da barem kako tako zadrži pojedini grad i županiju''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo