'SVE JE REGULIRANO' /

Plenković na sjednici Vlade: 'Nikakav ugovor ne može derogirati Lex Agrokor'

Image

Predsjednik Vlade naveo je da su o ovom ugovorom koji se spominje u medijima bili izvješteni u sklopu redovitog mjesečnog izvješća izvanredne uprave još u lipnju

26.10.2017.
10:49
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade rekao je kako su zakonom o izvanrednoj upravi u Agrokoru regulirana prava i nadležnosti Vlade i institucija te da ih nikakav ugovor ne može derogirati.

"Zakon o izvanrednoj upravi je onaj pravni propis koji regulira prava i nadležnosti Vlade RH i institucija. Nikakav ugovor ne može derogirati prava koja ima Vlada temeljem tog ugovora", izjavio je Plenković na početku sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade naveo je da su o ovom ugovorom koji se spominje u medijima bili izvješteni u sklopu redovitog mjesečnog izvješća izvanredne uprave još u lipnju, i da je to izvješće objavljeno na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva.

Podsjetio je da je izvanredna uprava, dok nije došla do ovog rješenja za financiranje, vodila razgovore s više od 30 kreditora te je zaključeno da je ugovor bio najkorektniji i najpovoljniji. Najavio je da će se detaljnije danas o tome očitovati povjerenik Ante Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je održavanje poslovanja i stabilnosti. To je interes Vlade i zaposlenika, dobavljača, a u konačnici i vjerovnika, koji imaju ključnu ulogu u postizanju nagodbe u sljedećim mjesecima", zaključio je premijer.

Na sjednici su prihvaćene izmjene i dopune Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, poznatijeg pod nazivom 'Lex Šerif', a ministar uprave Lovro Kuščević rekao je da će zakon doprinijeti boljoj "kohabitaciji i suradnji predstavničkog i izvršnog tijela te boljem neposrednom odlučivanju građana u svim odlukama koje su bitne za tu sredinu. Premijer je rekao kako se radi o pozitivnim promjenama te da neće dolaziti do zlouporabe instituta u prihvaćanju, odnosno neprihvaćanju proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo