Na mirogoju uoči Oluje /

Plenković o HOS-ovim majicama u Kninu: 'Očekujem da oni koji su u protokolu budu u službenim majicama'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Postoje službe kojima je zadatak spriječiti incidente, rekao je premijer

4.8.2020.
9:40
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza, prije središnje proslave u Kninu, premijer Andrej Plenković položio je vijence na Mirogoju.

Vijenac je položio kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskoga rata na Krematoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon polaganja vijenaca, premijer Plenković dao je izjavu za medije.

"Oluja je stvorila pretpostavke za kasniju mirnu reintegraciju Podunavlja i zaokruživanje teritorijalnog integriteta hrvatske. Drago mi je da ćemo sutra biti u Kninu kako bismo obilježili 25 obljetnicu", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
25. OBLJETNICA /

Uoči proslave Oluje: 'Nikome nije želja ovako veliki događaj upropastiti vlastitim interesima'

Image
25. OBLJETNICA /

Uoči proslave Oluje: 'Nikome nije želja ovako veliki događaj upropastiti vlastitim interesima'

Komentirao je i dolazak potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića na obljetnicu Oluje.

"Što se tiče dolaska potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, mogu reći da je moja inicijativa bila logična, prirodna i normalna. 25. godina nakon Oluje šaljemo važan signal gdje predstavnik SDSS-a, ujedno i potpredsjednik Vlade, dolazi na Oluju na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. To šalje jednu novu poruku za hrvatsko društvo, za odnos Hrvatske i srpske manjine, za pogled prema prošlosti i šalje poruku kakvu Hrvatsku gradimo za četvrto desetljeće njene samostalnosti - to je uključiva, samostalna Hrvatska, svjesna svojih temelja", kazao je Plenković.

U Knin bi trebali doći i pripadnici HOS-a s majicama na kojima je poklič "Za dom spremni".

"Informirani smo o tome da postoje takve inicijative. Očekujem da oni u službenom protokolu budu u majicama koje reflektiraju njihove postrojbe ili službenim majicama koje je tiskalo Ministarstvo", kazao je premijer dodajući da će tamo biti službe čiji je posao da problema nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazak Medveda u Grubore nije trgovina"

Nakon što će Milošević doći na proslavu Oluju, drugi potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, otići će u Grubore.

"To nije trgovina, nije quid pro quo. To je važna civilizacijska i politička gesta Vlade gdje poštujemo sve žrtve. Svjesni smo posrtaja i nedjela koji su se dogodile poslije Oluje. Smatramo primjerenim odati počast srpskim žrtvama", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S predsjednikom Milanovićem se, nakon prošlotjednih prepucavanja, kaže, nije "uopće čuo".

"Čut ću njegov govor sutra", kazao je.

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo