Politička analiza /

Plenković kao takav: na početku mandata umjereni briselski diplomat - danas premijer i izgleda i govori drugačije.

Pravniku i bivšem europarlamentarcu, na početku su mnogi zamjerali pomalo dosadan birokratski nastup. Danas ga po stilu komunikacije uspoređuju s bivšim premijerom Ivom Sanaderom

18.10.2017.
22:30
VOYO logo

“Povjerenstvo je moje, kako god okrenete!”, samouvjereno je rekao premijer 1. rujna.

Politički analitičari tvrde - na Andreju Plenkoviću sve je veći pritisak - i to se vidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je postao nositelj svega oko ove Vlade i onda je kako je pritisak jačao on je postajao sve nervozniji u svojim reakcijama. On će jednostavno morati raspodijeliti nazad taj pritisak na ministre.”, rekao je politički analitirat Krešimir Macan.

Pravniku i bivšem europarlamentarcu, na početku su mnogi zamjerali pomalo dosadan birokratski nastup. Danas ga po stilu komunikacije uspoređuju s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Netko ga može percipirati kao bahatoga, ali za razliku od Sanadera on je odgovoran, ne misli isključivo na svoj imidž nego na to kako će riješiti neki problem, kako će cijela Vlada nešto odraditi i često uskače u vatru i onda tu gubi dijelom imidž. A Sanader je jako pazio da ne ulazi u takve situacije nego da onaj tko je zakuhao sam to riješava i eventualno plati posljedice.”, kazao je Macan.

Unatoč požarima i poplavama, deset mjeseci bio je najpopularniji političar u državi. Svrgnula ga je predsjednica, a onda je prošlog mjeseca na tron zasjeo - nitko! Premijer je danas na trećem mjestu najpopularnijih i prvi najnepopularniji političar.

“Treba više kuraže za nekakve svoje odluke, malo agresivnije riješavati probleme u Hrvatskoj, mislim da je dosta mlak.”, mišljenje je jedne Zagrepčanke.

“Njegov javni nastup je ja mislim dosta staložen i da dobro vodi zemlju.”, kazao je Zagrepčanin Tonči Bušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sviđa mi se njegova retorika, dobar je govornik, ali djela baš i ne. Evo što da kažem, a i zgodan je čovjek.”, komentirala je Zagrepčanka Ankica Budulica.

Prvu godinu mandata premijerova supruga Ana Maslać Plenković javna događanja i medije je zaobilazila. Prvi put pojavila se početkom mjeseca u Vatikanu na audijenciji kod pape Franje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No sin Mario s tatom je već nekoliko puta bio pred kamerama. Posljednja dva na Jarunu kada je predsjednik Vlade priznao da teško održava kondiciju, ali se trudi.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo