VERBALNE DOSJETKE / Plenki ih nije volio; Pernar opet pecnuo premijera oko Slovenije, on mu poručio: 'Vaša stranka mi djeluje kao Pirates of the Adriatic'

'Ovo što se tiče slovenije i ambicija vas i vaše stranke da tamo krenete vojnim putem, to mi djelujete kao Pirates of the Adriatics', kazao je premijer Pernaru

17.1.2018.
16:20
VOYO logo

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar nakon izlaganja premijera Andreja Plenkovića o suradnji Hrvatske i čelnika Europske unije, u svojoj replici osvrnuo se na riječi premijera o zaštiti vanjskih granica EU.

"Naša zemlja ne da nije u stanju štiti vanjske granice EU, niti svoje vlastite od stalnih upada na sjevernoj strani od strane slovenske policije", replicirao je Pernar da bi zatim odlučio fokus prebaciti na pitanje opstanka Uljanika-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radnici nisu primili plaću, neizvjesno je hoće li je primiti, a vi kao Vlada niste učinili ništa da se napravi nadzor nad radom tog poduzeća", kazao je Pernar kritiziravši pritom nadređene u Uljaniku. Pernar je kazao kako DORH ne radi ništa kao ni Vlada, a niti Europski parlament te da je Vlada neinformirana po tom pitanju.

Premijer Plenković odgovorio je na kritike Pernara te kazao kako je tema o kojoj priča povezana sa europskim kontekstom. "Proces restrukturiranja brodogradilišta počeo je prije našeg članstva i u prvim godinama članstva u EU", kazao je premijer i objasnio kako se nekoliko puta sastajao s predstavnicima Uljanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada je u protekla dva tjedna donijela odluku o jamstvu, da je intenzivan kontakt potpredsjednice Vlade i naldžene povjerenice u Europske komisije da se jamstva odobre, da učinmo sve upravo da bi Uljanik nastavio raditi što mu je temeljna zadaća - biti brodogradilište koje je imalo važnu ulogu u restrukturiranju Trećeg maja", kazao je premijer dodavši kako očito Živi zid nije informiran o ovom problemu.

Premijer se na kraju osvrnuo i na Pernarovu opasku o Sloveniji te kazao: "Ovo što se tiče slovenije i ambicija vas i vaše stranke da tamo krenete vojnim putem, to mi djelujete kao Pirates of the Adriatics, tako izgledate u tom naporu." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo