GROM UDARIO U STABLO / Planuo požar u Nacionalnom parku Mljet, vatrogasci brzom intervencijom spriječili katastrofu

Image
Foto: Morski.hr

Požar otvorenog prostora na području mljetskog NP-a dojavljen je jutros u 5.44 sati

2.7.2024.
9:44
Morski.hr
VOYO logo

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i DVD-a Mljet ugasili su požar koji je u utorak ujutro planuo na području Nacionalnog parka Mljet, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Image
Foto: Morski.hr

Požar otvorenog prostora na području mljetskog NP-a dojavljen je jutros u 5.44 sati, a zahvaćeno je nisko raslinje i borova šuma manje površine na teško pristupačnom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Morski.hr

Na intervenciji gašenja požara angažirano je 12 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Mljet i DVD Mljet. Požar je lokaliziran u 6.40 sati, a ugašen u 7.30 sati, priopćeno je iz HVZ-a.

Image
Foto: Morski.hr

O požaru na Mljetu su izvijestili i iz Javne ustanove Nacionalni park Mljet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutros je nešto poslije 5.00 sati buknuo požar u Nacionalnom parku Mljet. Izazvan je udarom groma uslijed grmljavinskog nevremena, koje je zahvatilo ovo područje oko 4.30 sati. Brzom intervencijom vatrogasaca DVD-a Montokuc i JVP-a Mljet sa 4 vatrogasna vozila i 12 vatrogasaca, požar je stavljen pod kontrolu i ugašen. Šteta je minimalna, a područje se upravo sanira i natapa vodom.

Image
Foto: Morski.hr

Pravovremenu informaciju o požaru su vatrogasci dobili s protupožarne osmatračnice Montokuc u Nacionalnom parku, koja ima 24 satno dežurstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirim da je noćas zabilježeno više udara groma, koji za sad nisu rezultirali pojavom otvorenog plamena, područje parka će se i dalje detaljno motriti", naveli su u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: Poplave, bujice, odroni, požari divljaju Europom: 'Sve je izgorjelo. Ništa nismo uspjeli spasiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo