PISMO OGORČENOG NIJEMCA: / 'Nećemo doći u Hrvatsku, ne želimo da nas netko vara!'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Dusko Marusic
24.5.2016.
16:08
PIXSELL/Ilustracija, Dusko Marusic
VOYO logo

"Moja je obitelj ovog vikenda željela odlučiti kamo ćemo na ljetovanje. Imali smo dvije mogućnosti – Hrvatska ili Grčka. Ali zbog ovog članka odlučili smo se za Grčku jer ne želimo da nas netko vara. Za sve države unutar Europske unije vrijedi zakon koji kaže da je zabranjeno imati različite cijene za lokalce i strance", piše Nijemac zahvalan što su mediji objavili informaciju o dvostrukim mjerilima.

UGOSTITELJ IZ ROVINJA DVA CAPPUCCINA NAPLATIO ČAK 72 KUNE: ‘Istina je da sam za strane goste dignuo cijenu!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Govorimo o kaznenom djelu'

Wegner pritom upozorava da je ono što naši ugostitelji rade kazneno djelo.

"To što se čini u Hrvatskoj je prijevara, dakle kazneno djelo. Ne želimo putovati u zemlje gdje imamo osjećaj da nas netko vara. Ne znamo vrijedi li ta praksa samo za restorane. Moguće da se to događa i na drugim mjestima. To ne znam, ali opreza radi ne putujemo u takve zemlje. U Grčkoj je to realno, to znam iz vlastitog iskustva jer smo već više puta tamo ljetovali, iako u Hrvatskoj dosad nikad nismo bili. Zbog toga smo i razmišljali kamo ćemo putovati", piše taj Berlinčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Turist upozorava kako zna da su dva cjenika za isti napitak u EU zakonski kažnjiva

Hrvatska na razini Vijetnama

I sam je svjestan da se takve situacije događaju i u drugim odredištima u Europskoj uniji. "U Europskoj uniji takvu situaciju možete doživjeti npr. na Mallorci u Španjolskoj. Tamo za posjet nekoj znamenitosti imate dva cjenika – za Španjolce i za turiste. To je zabranjeno i njihova vlada poduzima nešto oko toga, ali premalo.

Taj smo problem imali potkraj 80-ih godina u Burmi, devedesetih u Kini i sada u Vijetnamu. U Južnoj Africi plaćaju se čak tri različite cijene ulaznice za nacionalne parkove. Ali to je nešto sasvim drugo, iako ljuti. Ali tu nije riječ o zemljama članicama Europske unije", upozorava čitatelj i ističe da zna kako je dvostruki cjenik zabranjen i u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo