IZAZVALI VIŠE POŽARA / Piromani palili po Splitu

Subotnja večer u Splitu i okolici bila je uistinu vatrena. Buknulo je nekoliko požara, a policija je uhitila četvoricu mladih piromana koje sumnjiči za njihovo podmetanje.

30.8.2009.
11:26
VOYO logo

SPLIT - Veliki požar koji je u subotu oko 21,30 sati buknuo u splitskoj Sjevernoj luci ugašen je točno u ponoć, a riječ je o napuštenom terenu na kojem je izgorjela trava, nekoliko borova i veći broj starih automobilskih guma, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Felicijo Parčina.

"Vatra je izazvana signalnom raketom i u jednom se trenutku, zbog vjetra koji je puhao, žarište požara širilo prema Dalmacijavinu pa smo bili primorani u pomoć pozvati dodatne snage", rekao je Parčina, pojasnivši kako je na teren ukupno izašlo 60 vatrogasaca i 21 vozilo JVP Split i DVD-a Split, Solin, Vranjic, Mladost i Žrnovnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan je gasitelj ozlijeđen, jer ga je u oko udario jedan Rom koji se nalazio u blizini požarišta", rekao je Parčina.

Požar u Sjevernoj luci nije bio jedini koji su splitski vatrogasci gasili u subotu navečer. Gorio je i otvoreni prostor u kvartu Visoka, a potom i jedan automobil na Bačvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kaštel Štafiliću je oko 21 sat buknulo kod benzinske crpke "Zovko", a uzrok je također bila signalna raketa.

U vatrenoj noći radili su i policajci, koji su uhvatili četvoricu piromana u Vučevici. Nakon dojave o požaru mladići su uhvaćeni na djelu, kazao je Parčina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo