PETROV: / 'Tražimo način da država u Agrokoru preuzme upravljačka prava... Prijava protiv Todorića? Ne, to nije populizam'

Image
3.4.2017.
14:01
VOYO logo

'Mi još uvijek gledamo način da vidimo ima li država mogućnost preuzimanja upravljačkih prava, i ako se Todorić ne složi', kazao je Petrov.

Predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik stranke Most nezavisnih lista komentirao je pregovore o deblokadi, standstill dogovoru i restrukturiranju Agrokora te istaknuo kako će Most štititi radnike na blagajnama i u skladištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKONOMSKI ANALITIČAR O NOVOM ČELNIKU AGROKORA: /

'Njegova tvrtka ugasila je Lehman Brothers za 1,4 milijarde dolara'

Image
EKONOMSKI ANALITIČAR O NOVOM ČELNIKU AGROKORA: /

'Njegova tvrtka ugasila je Lehman Brothers za 1,4 milijarde dolara'

Lex Agrokor, kako navodi predsjednik Sabora, služi da se sačuva gospodarski sustav i radna mjesta, a Vlada je donijela ovakav zakon da se ne bi sukobila s EU-ovom legislativom. Ako se Zakon bude trebao aktivirati, aktivirat će se prema člancima navedenim u zakonu, naglasio je Božo Petrov.

Hrvatski Ustav sadrži članke koji definiraju da Vlada može reagirati kada nacionalni interesu dođu u ugrozu, napomenuo je Petrov te dodao da ovaj zakon u službenu proceduru ide u srijedu ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je ono što još trebamo provjeriti, ali ovakav zakon sigurno ide u raspravu u srijedu ujutro'.

Todorić drži sustav taocem

Ako gospodin Todorić ima pravo zbog prijašnjih političara ucjenjivati i da cijelu državu odnosno hrvatski gospodarski sustav drži taocem onda se, kaže Petrov, može barem pokazati kako smo pred zakonom svi isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova kaznena prijava protiv Todorića, kaže, nije populizam kako su to pisali mediji.

'Populizam su širili oni mediji koji su 20 godina pisali bajke o gospodinu Ivici Todoriću i nisu smjeli pisati drukčije. Vjerojatno ih boli kada netko drugi to mora napraviti, a ne oni koji su bili zaduženi za to. Sigurno sebe neću dovesti u situaciju da za tri do šest mjeseci netko preispituje moje djelovanje, ako se navodi pokažu točnim', istaknuo je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebali bi, kaže, preispitivati one koji su imali dužnost po tom pitanju raditi posljednjih 20 godina.

'Njih bi trebalo preispitati i apsolutno sve političare koji su gospodinu Todoriću pomogli da dođe u takvu situaciju da Hrvatska postane ovisna o jednom čovjeku', poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most će štititi radna mjesta

Most će, ističe, štititi radna mjesta, onih koji su na blagajnama u Konzumu i skladištu u Agrokoru, a sigurno neće štititi Ivicu Todorića.

Na pitanje kako će to činiti s obzirom na to da su oni zaposlenici privatnika uzvratio je: "Na žalost, mi u ovom trenutku moramo čekati, jer je Agrokor na privatnom tržištu, da se pokušaju dogovoriti svi vjerovnici samog koncerna Agrokor. Nadam se da će se dogovoriti tako da se sklopi dogovor i banaka i dobavljača. Prije petnaestak dana iznio sam sumnju da same banke imaju neku drugu politiku osim vlastitog profita i zato smatram da država mora biti minimalno medijator. I to je ono što država mora raditi da bi zaštitila hrvatskog gospodarstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče standstill aranžmana, kaže, volio bi da se banke i dobavljači dogovore, da država bude medijator u vidu razgovora kao što to trenutačno i jest , no ako to ne bude moguće, smatra da država treba djelovati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo