PETRINA O HDZ-U : / "S četnicima hrvatske nacionalnosti neću! Radije ću mandat dati drugome"

23.11.2015.
15:02
VOYO logo

"Poštovat ću svaku odluku većine, ali ako ona bude protivna mojoj savjesti, povući ću se. S Mostom sam ušao u koaliciju kao Nezavisna lista Stipe Petrine, zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, a u nazivu smo zbog izbornih pravila morali ispustiti naziv moje liste, čisto iz pragmatičnih razloga. No, moj status je čist i jasan i nitko mi ne može uzeti mandat, niti onaj novac iz državnog proračuna za stranke koji mi apsolutno pripada", izjavio je Petrina za portal SibenikIN.

Image
ZAPOČELA NOVA RUNDA: /

Most na pregovorima želi i Transparency International

Image
ZAPOČELA NOVA RUNDA: /

Most na pregovorima želi i Transparency International

Čemu služi Nacionalno vijeće?

Zanimljivo je da ni on ne zna čemu služi Nacionalno vijeće Mosta. Njega nema u statutu pa je čak i njemu nakon niza sastanaka i klauzura, priznaje, nejasno tko trenutno upravlja tom heterogenom skupinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji kolege imaju visok stupanj akademskih titula, koji meni nedostaje, a ja političkog iskustva kojeg oni nemaju. Zbog toga sam odmah nakon izbora postavio pitanje što je Nacionalno vijeće Mosta, kako se ulazi u njega, tko predlaže članove te tko o njihovom imenovanju odlučuje i prema kojim kriterijima? Nažalost, odgovor do danas nisam dobio", govori Petrina.

"Prgomet ima pravo objasniti svoju poziciju"

Otkrio je na koji način je iz Mosta izbačen Drago Prgomet. Kaže da je na klauzuri na kojoj se raspravljalo o tome treba li razgovarati s Prgometom, nakon što su ga izbacili, 11 od njih 21 bilo za to da se s Prgometom priča. Osam je bilo protiv. Na kraju je objavljeno da su svi protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je situacija koju nikako ne prihvaćam jer čak i totalitarni režimi poštuju formu. Drago Prgomet ima pravo objasniti svoju poziciju ostalima, a sve drugo je čista inkvizicija", tvrdi Petrina koji kaže da u životu s izbačenim izabranim zastupnikom nije progovorio niti riječ. Prvi put ga je vidio u izbornoj noći, a drugi put na dan kad se dogodio onaj sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem, radi čega je izbačen. Toga dana, sjedili su zajedno u istoj prostoriji, ali ni tada nisu razmijenili niti jednu riječ.

"Prgometovu poziciju razumijem jer sam često u životu bio u njegovoj koži i samo smatram da svaki čovjek, pa tako i on, ima pravo na svoje mišljenje bez obzira slagao se ja s njim ili ne", kazao je primoštenski načelnik za SibenikIn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe Petrina zbog svojih je izjava dobio zanimljiv poklon, pogledajte što mu je poslala Libela

PETRINA NAPAO PRGOMETA ‘Bio sam pomorac, ali ni lučka kurva ne ponaša se tako!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SibenikIN/Danas.hr

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo