U 'NEDJELJOM U 2' / Marijana Petir nije mogla doći k sebi zbog poteza Aleksandra Stankovića: 'To je moja privatna stvar. Sve sam pošteno zaradila'

Image
Foto: HRT

'Kad ću trebati ekonomske ili investicijske savjete, bilo koje, onda ću tražiti one koji su stručni. S novcem koji zaradim, ja upravljam kako želim', odgovorila je Petir Aleknsandru Stankoviću

23.1.2023.
10:13
HRT
VOYO logo

U nedjelju je gošća Aleksandra Stankovića u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' bila nekadašnja HSS-ovka Marijana Petir, danas nezavisna saborska zastupnica (koja stoji uz vladajuću većinu) te bivša zastupnica u Europskom parlamentu. U jednom trenutku Stanković se dotaknuo njezine ušteđevine rekavši da je riječ o iznosu od 800.000 eura. Nakon što je Petir na to odmahnula glavom davši do znanja da iznos ipak nije toliki, voditelj se ispravio i rekao da je riječ o iznosu od 700.000 eura što ona nije ni potvrdila ni zanijekala.

Potom ju je upitao je li zbog inflacije od 13 posto na ušteđevini izgubila oko 80.000 eura držeći novac u banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
''LICEMJERNO PONAŠANJE' /

Petir kritizirala Vladu zbog pasivnosti: 'Trgovački lanci su dizali marže i za 80 posto'

Image
''LICEMJERNO PONAŠANJE' /

Petir kritizirala Vladu zbog pasivnosti: 'Trgovački lanci su dizali marže i za 80 posto'

'Sve je transparentno, Porezna uprava ima podatke'

"To je moja privatna stvar. Kad ću trebati ekonomske ili investicijske savjete, bilo koje, onda ću tražiti one koji su stručni. S novcem koji zaradim, ja upravljam kako želim", odgovorila je Petir Stankoviću.

Na njegovu opasku da je ne proziva nego pita, Petir je kazala da je dostavila imovinsku karticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Redovito je dostavljam Povjerenstvu za sukob interesa. Svi su podaci transparentni, a kad će oni objaviti nove kartice… Pretpostavljam da su zatrpani jer je rok 31. siječnja, ali moja kartica je dostavljena. Izbor je pojedinca gdje će i kako držati novac. Sve što imam sam pošteno zaradila, sve je transparentno. Sve podatke ima Porezna uprava", rekla je.

U Europskom parlamentu imala plaću 6000 eura

Zastupnička plaća Marijane Petir, prema podatku iz njezine imovinske kartice, iznosi 18.301 kunu neto, odnosno 2428 eura. Prema imovinskoj kartici, posljednji put ažuriranoj 2020. godine, Petir je imala ušteđevinu u eurima i u kunama - 335.000 eura i 130.000 kuna, što bi sada bilo 17.250 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vremenu od 2013. do 2019. godine ona je kao europarlamentarka primala mjesečnu plaću od oko 6000 eura, a taj je iznos uz razne dodatke mogao biti i znatno veći. U imovinskoj kartici iz 2020. Petir je navela da je nositelj potraživanja, odnosno pozajmice u iznosu od 196.500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo