PETEROČLANA OBITELJ SE ZARAZILA SALMONELOM, DJEČAK (5) UMRO: / Pojeli su jaja iz uvoza, kupljena u trgovačkom centru

Image

Petogodišnji dječak preminuo je u noći s ponedjeljka na utorak dok su njegovi roditelji i dvije sestre smještani u bolnicu zbog zaraze.

17.10.2016.
10:50
VOYO logo

Petogodišnji dječačić Mirko Vidović iz Bregane umro je od trovanja salmonelom, a njegove dvije malodobne sestre te roditelji su u kritičnom stanju odvezeni kolima hitne pomoći u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, piše Jutarnji list.

Tragičan događaj zbio se u noći s ponedjeljka na utorak. Kad su roditelji Predrag i Bosiljka pronašli mališana u rano jutro odmah su pozvali Hitnu. "Došla je hitna pomoć, liječnici su ga pokušavali oživjeti, ali prekasno. Zatim je stigao mrtvozornik. Samo su mogli ustanoviti smrt. Prestrašno. Dobri i dragi ljudi, dobri susjedi...Tužno. Cijela Bregana je u šoku", ispričao je njihov prvi susjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčice i roditelji nisu životno ugroženi

Ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević Alenka Markotić potvrdila je da su u utorak zaprimili obitelj te izjavila kako nitko od njih nije životno ugrožen. "Kod djece je dokazana salmonela, a za roditelje još čekamo nalaze. Najmlađe dijete, koje je, nažalost, preminulo, nije dovezeno u našu ustanovu jer ga je Hitna pomoć pronašla u beživotnom stanju", kaže Markotić.

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo, koji su na teren izašli nakon Hitne, uzeli su briseve iz kuće i uzorke hrane iz hladnjaka kako bi utvrdili što je uzrok smrti djeteta. U jajima je nakon toga pronađena Salmonella enteritidis!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLE PRVE POTVRDE UZROKA DRAME U VINKOVCIMA: /

'Mladenci i svatovi u bolnici su završili zbog salmonele'

Image
STIGLE PRVE POTVRDE UZROKA DRAME U VINKOVCIMA: /

'Mladenci i svatovi u bolnici su završili zbog salmonele'

Na policama u ponudi dulje vrijeme

Jaja su kupljena u jednom trgovačkom lancu, a uvezena su iz Poljske. Kako su iz prodaje povučena tek jutro nakon tragedije, iako tada salmonela nije još bila dokazana, na policama su stajala neko vrijeme pa postoji mogućnost da su se i drugi kupci zarazili.

Pritom je problem što je pošiljka koja je ozbiljna prijetnja zdravlju građana otišla i u druge trgovine tog lanca te tek treba utvrditi u koje od njih točno. Obitelj je jaja kupila u Samoboru. Hrvatski zakoni, na žalost, ne dopuštaju da se u ovakvim slučajevima objavi o kojem je trgovačkom lancu riječ, sve dok to ne odluče nadležne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, obitelj Vidović, pričaju susjedi, bori se sa siromaštvom i živi u teškim uvjetima. Majku Bosiljku opisuju kao vrlo brižnu osobu, a obitelj kao skromnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo