Udaljen sa sjednice /

Pernar bez dopuštenja dojurio za saborsku govornicu i uzeo riječ: 'Dok vi filozofirate obitelj se deložira, sramite se svi'

Uletio u sabornicu: nakon incidenta prilikom deložacije Živozidaš Ivan Pernar na silu je pokušao održati govor u Saboru, zbog čega je nakratko prekinuta sjednica

7.12.2017.
11:26
VOYO logo

Nedugo nakon što se prilikom deložacije sukobio s policijom, zbog čega je završio na podu, Ivan Pernar došao je u Sabor. Bez dopuštenja predsjedavajućeg stao je za govornicu i počeo govoriti za vrijeme izlaganja drugog saborskog zastupnika.

"U ovim trenucima dok vi filozofirate obitelj Gračanin se deložira, policija provaljuje u njihovu kuću", rekao je Pernar prije nego što mu je isključen mikrofon. Negodovali su zastupnici iz klupa na takav njegov potez, dok je predsjedavajući Milijan Brkić pričekao da završi s govorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo gledate sebe, filozofirate, berete lovu, ljudi kopaju po smeću. Možete se sramiti svi", vikao je Pernar u sabornici. Nakon njegova istupa Brkić ga je udaljio sa sjednice zbog višestrukih povreda Poslovnika Sabora. Saznao je i stanku, zbog čega mu je Pernar zahvalio.

Saborski zastupnik Živog zida je, podsjetimo, ranije danas pokušao spriječiti deložaciju na adresi Črnomeljski put 3 u Zagrebu. Ondje su se postrojile jake policijske snage, s kojima se Pernar sukobio. Nakon naguravanja u jednom je trenutku srušen na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spor je nastao jer su policajci zabranili Pernaru da dođe do kuće. Protumačio je to kao policijsko nasilje, zbog čega se posvađao sa službenicima. Tijekom incidenta i njegov je mobitel završio na podu, no kadrove događanja snimali su drugi aktivisti Živog zida.

"Neka cijeli svijet ovo vidi. Neka cijela Hrvatska vidi što se ovdje događa. Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski zastupnik. Neka cijela Hrvatska vidi ovu politiku HDZ-a. Pogledajte represiju na saborskog zastupnika", vikao je Pernar.

Uoči deložacije rekao je da želi upozoriti da obitelj Gračanin nije mogla vratiti kredit, ustvrdivši i da u Hrvatskoj "navodno postoji slobodna govora, ali javnosti se ne dozvoljava da snima ono što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike