PENAVA POSJETIO PRAVOSLAVNO GROBLJE U VUKOVARU I PORUČIO: / 'Nije opcija da ove godine ne bude Kolone sjećanja'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Izvijestio je i da su ovih dana oko pravoslavne crkve sv. Petke na Dobroj vodi postavljeni novi koševi za otpad te klupe, a radi se i na izgradnji spoja ceste do crkve sv.

27.10.2020.
11:21
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u utorak je posjetio gradsko Pravoslavno groblje na kojem je još proljetos izgrađena nadstrešnica za posljednji ispraćaj pokojnika, u čiju je gradnju Grad Vukovar uložio 68.000 kuna.

Penava je napomenuo da je Pravoslavno groblje u Vukovaru bilo jedino od sedam vukovarskih groblja na kojem dosad nije bila izgrađena nadstrešnica za ukop pokojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinili smo to, vjerujem, na zadovoljstvo velikog broja građana koji ovdje imaju svoje najmilije", rekao je i dodao da gradske vlasti kontinuirano ulažu u uređenja groblja na području Vukovara.

Postavili nove koševe i klupe

Izvijestio je i da su ovih dana oko pravoslavne crkve sv. Petke na Dobroj vodi postavljeni novi koševi za otpad te klupe, a radi se i na izgradnji spoja ceste do crkve sv. Petke preko naselja Dobra voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Štrangarević, direktor vukovarskog Komunalca koji upravlja grobljima na području grada, rekao je da se dosad posljednji ispraćaj pokojnika na Pravoslavnom groblju obavljao na otvorenom.

No, u razgovorima s predstavnicima vjerske zajednice i građanima pronađeno je rješenje o gradnji nadstrešnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrangarević je građane Vukovara pozvao na pridržavanje epidemioloških mjera tijekom posjeta grobljima u vrijeme blagdana Svih svetih, istaknuvši da je na grobljima obvezno nositi zaštitne maske.

Kolone sjećanja će biti

Penava je poručio kako uopće nije opcija da ove godine u Vukovaru ne bude Kolone sjećanja 18. studenoga, koju gradske vlasti pripremaju održati uz primjenu epidemioloških mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je Dan sjećanja nešto što uopće ne dolazi u obzir da se ne obilježi i da Kolone sjećanja ne bude", izjavio je Penava novinarima nakon posjete vukovarskom Pravoslavnom groblju.

Istaknuo je kako iz grada uvijek šalju poruke da u Koloni, kojom se obilježava stradanje Vukovara u Domovinskom ratu, nema mjesta nikakvim tenzijama, "ni kada je politika u pitanju, niti kad je korona u pitanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će gradske vlasti pozorno pratiti epidemiološke mjere i upute te ih se pridržavati nastojeći smanjiti rizik zaraze na najmanju moguću mjeru.

"Iznaći će se kompromis kako bi Kolone sjećanja bilo, a s druge strane da bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i pokazala odgovornost prema svim sudionicima kolone", zaključio je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo