SAMIT KRIMSKE PLATFORME / Poruka Nancy Pelosi uoči dolaska u Zagreb: 'Hrvatska je ključni američki saveznik, regionalni lider i partner NATO-a'

Image
Foto: Profimedia

'Hrvatska je ključni američki saveznik, regionalni lider i partner NATO-a, a naši angažmani u Zagrebu produbit će veze među našim narodima'

24.10.2022.
8:33
Profimedia
VOYO logo

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi dolazi u ponedjeljak u Zagreb gdje će sudjelovati na summitu Međunarodne krimske platforme. Njezin ured objavio je povodom toga priopćenje u kojemu osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu, ali se i naglašava koliko je važan sastanak koji će se održati u Hrvatskoj.

"Kao predsjednici, privilegij je pridružiti se našim europskim saveznicima i drugim partnerima iz cijelog svijeta u Hrvatskoj kako bismo izrazili nedvojbenu solidarnost s ukrajinskim narodom. Vladimir Putin vodi neizazvan, sveobuhvatan napad na Ukrajinu, od okupacije Krima i pokušaja pripajanja dodatnog teritorija, do njegovih očajničkih napada na civile i civilnu infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKI DOGAĐAJ U HRVATSKOJ /

Hrvatska će biti domaćin Krimske platforme: Nancy Pelosi dolazi u Zagreb, Zelenskij će se javiti virtualno

Image
VELIKI DOGAĐAJ U HRVATSKOJ /

Hrvatska će biti domaćin Krimske platforme: Nancy Pelosi dolazi u Zagreb, Zelenskij će se javiti virtualno

'Naša solidarnost s herojima Ukrajine do sada je bila odlučujuća'

Ovog tjedna Amerika se pridružuje našim demokratskim partnerima kako bismo potvrdili obećanje da ćemo biti uz ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu i držati Rusiju odgovornom, sve dok Ukrajina ne izbori pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radeći povijesnom brzinom, snagom i jedinstvom, Sjedinjene Američke Države i saveznici Rusiji su nametnuli razorne sankcije, a Ukrajini isporučili pomoć koja je promijenila igru. Naša čvrsta solidarnost s herojima Ukrajine do sada je bila odlučujuća, a bit će još važnija kako se približava zima.

'Hrvatska je ključni američki saveznik'

Zajedno s predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO-a, kongresmenom Gerryjem Connollyjem, veselim se razgovoru o tome kako možemo dodatno podržati Ukrajinu – jer borba za Ukrajinu je borba za samu demokraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ključni američki saveznik, regionalni lider i partner NATO-a, a naši angažmani u Zagrebu produbit će veze među našim narodima.

Amerika se pridružuje našim saveznicima te zahvaljuje hrvatskom predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku ukrajinskog parlamenta Ruslanu Stefančuku, kao i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom, što su okupili čelnike iz svjetskih demokracija na ovaj pravovremeni i važan summit", zaključila je Pelosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pelosi se danas popodne sastaje s Jandrokovićem, a nakon toga i s Plenkovićem.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo