ZAČARANA MOČVARA / Pazinska etno senzacija u četvrtak nastupa u Močvari

Održavali koncerte diljem Europe, uključujući i nastupe na Arheo.S (Grčka, Italija i Albanija), Viljandi Folk Festival (Viljandi, Estonija), Les Traversees Tatihou (Normandija, Francuska), te svirku u pariškom klubu New morning, jednom od najpoznatijih jazz klubova u Francuskoj

15.12.2015.
16:36
VOYO logo

Pazinska petorka Veja, jedan od najboljih i najperspektivnijih hrvatskih etno bendova, u četvrtak, 17. prosinca nastupa u Močvari.

Veju je 2007. pokrenuo muzikolog i etno istraživač Goran Farkaš, a njihov proboj zapoČeo je nakon što su prošle godine objavili debitantski album "Dolina Mlinova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njemu su predstavili svoje moderno čitanje tradicionalne istarske glazbe,       
poslije čega su održavali koncerte diljem Europe, uključujući i nastupe na Arheo.S (Grčka, Italija i Albanija), Viljandi Folk Festival (Viljandi, Estonija), Les Traversees Tatihou (Normandija, Francuska), te svirku u pariškom klubu New morning, jednom od najpoznatijih jazz klubova u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uloga predgrupe pripala je Čipkicama, ansamblu koji izvodi tradicionalnu glazbu iz čitavog svijeta, a sve to dobivate za 30 kuna.

Spomenimo i da Veja nastupa u sklopu Začarane Močvare, projekta koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo