Pavošević vs. Milinović: Je li bilo džeparca od 10.000 kn?

Darko Milinović, kandidat za šefa HDZ-a na idućim stranačkim izborima, ponovno je demantirao da je 'dobivao bilo kakvu naknadu iz stranačke blagajne u mjesečnom iznosu od 10.000 kuna'.

24.4.2012.
17:27
VOYO logo

"Istina je, kao što sam već bio informirao hrvatsku javnost, da sam u četiri navrata bio pozvan u legalnu stranačku blagajnu da preuzmem donaciju za obnovu u ratu razrušene crkve u Bilaju. O tome postoji dokumentacija koja to potvrđuje, kao i brojni svjedoci. U nekim od iskaza i Branka Pavošević potvrđuje da nije isplaćivala donaciju u mjesečnim iznosima", piše u Milinovićevu priopćenju.

Priopćenjima i demantijima unatoč, Milinović će dobiti priliku da svoja saznanja o tome na koji su način i u koju svrhu isplaćivana sredstva iznese i kao svjedok u ovom predmetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, bivša računovotkinja HDZ-a tijekom istrage oko afere Fimi medija USKOK-u je kazala da je po nalogu tadašnjeg premijera i šefa HDZ-a Milinoviću isplaćivala 10.000 kuna "džeparca". Njezin je iskaz u utorak pročitan na suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu. Kazala je da je Milinović novac uzimao ponekad i za više mjeseci istodobno, a ponekad bi je nazvao i rekao: "Branka, imaš li ono za mene?".

Novac za tadašnjeg ministra zdravstva te Biancu Matković i brojne druge dužnosnike i stranačke pobočnike Pavošević je izvlačila iz crnih stranačkih blagajni koje je punio Mladen Barišić, rizničar stranke, i to novcem koji je preko Fimi medije izvučen iz tvrtki u državnom vlasništvu. Iako je znala da to nije u redu, poslušala je predsjednika stranke jer je bila u strahu za svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor komentirala je iskaz Branke Pavošević te sve optužbe protiv sebe demantirala.

"Što se tiče kampanje u kojoj sam sudjelovala kao kandidatkinja za predsjednika države, nju je financirao HDZ. Nije bilo niti jednog razloga da posumnjam u način na koji se ta kampanja financirala... Ja nisam vodila financije, nisam iznajmljivala bine, niti dogovarala plakate ni promotivni materijal. Ponavljam, nikakvog razloga za nikakvu sumnju nije bilo", rekla je Kosor dodavši kako je i sam iskaz Pavošević upitan što se vjerodostojnosti tiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam informaciju da je i bivša blagajnica rekla u svom iskazu da je neke stvari vezano uz mene naknadno dopisala", istaknula je Kosor. "Ja nisam primala nikakav novac, ja nisam primila apsolutno ni lipu, ja se time nisam okoristila, meni se ništa nije kupovalo", naglasila je Kosor. (Media Servis)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo