temelj održivog razvoja / Patronažne sestre obilježavaju Nacionalni tjedan dojenja

Image
Foto: Thinkstock

U organizaciji Patronažnih sestara Doma zdravlja Čakovec u petak, 7. listopada 2016. godine, održat će se obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja, koji se inače obilježava svake godine u razdoblju od 1. do 7. listopada.

22.9.2016.
8:02
Thinkstock
VOYO logo

Moto ovogodišnjeg obilježavanja je 'Dojenje- temelj održivog razvoja'.

Sama ta rečenica govori nam sve, koliko je dojenje važno za djecu, majke i za sve nas. To je nešto najljepše, najprirodnije i najbolje što možete pružiti svom djetetu, veza između majke i djeteta koja ih povezuje za cijeli život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majčino mlijeko je najbolja hrana za dojenče, a dojenje je najoptimalniji način prehrane za dijete. Nutritivno majčino mlijeko sadrži sve hranjive sastojke potrebne za rast i razvoj dojenčeta, njegov se sastav mijenja i prilagođava djetetu prema njegovoj dobi, sadrži antitijela koja štite djecu od infekcija, sterilno je i besplatno. Dojenje štiti i zdravlje žene, koje manje obolijevaju od zloćudnih bolesti (rak dojke, rak jajnika), podiže samopouzdanje i povećava emocionalnu povezanost majke i djeteta.

Dojenje donosi i višestruku korist za cijelu društvenu zajednicu, smanjujući troškove obitelji za kupovanje nadomjestaka za majčino mlijeko, žene manje izostaju s posla jer dojena djeca manje obolijevaju, čime se i smanjuju troškovi zdravstvene zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više saznajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo