PARKIRANJE SE PLAĆA ZLATOM: /

Izgubljenu kartu naplaćuju 1900, a mjesečnu 4200 kuna!

Image
Foto: Ilustracija, Slavko Midzor/PIXSELL

Izgubite li parkirnu kartu u jedinoj dubrovačkoj javnoj garaži, kazna će vas stajati kao 10 grama zlata, a mjesečna karta skuplja je od iznajmljivanja trosobnog stana.

6.7.2016.
13:12
Ilustracija, Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Kako piše Slobodna Dalmacija, izgubite li parkirališnu kartu u garaži na Ilijinoj glavici, tvrtka "Boe Croatia" naplatit će 1900 kuna kazne, što je otprilike trećina prosječne plaće u Hrvatskoj ili 10 grama 20-karatnog zlata.

Sat parkiranja naplaćuje se 35 kuna, dnevna karta je 420 kuna, tjedna 2100 kuna, a mjesečna čak 4200 kuna. Toliko se cijeni i mjesečni najam novouređenog trosobnog stana. Davorka Vujičić, zamjenica voditelja financija i administracije u "Midia grupi", potvrdila je ispravnost cijena koje su izložene i u samom objektu i objavljene na službenim stranicama tvrtke "Boe Croatia", koja upravlja javnom garažom na Ilijinoj glavici sa 740 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJSKUPLJI SAT PARKIRANJA U HRVATSKOJ! Nova cijena vrijedi već od 1. svibnja, a vlasti tvrde: /

'Građani zbog toga neće patiti'

Image
NAJSKUPLJI SAT PARKIRANJA U HRVATSKOJ! Nova cijena vrijedi već od 1. svibnja, a vlasti tvrde: /

'Građani zbog toga neće patiti'

Tri tarife

"To su ljetne cijene koje vrijede od početka srpnja do kraja kolovoza, a cjenik se mijenja tijekom godine. Nakon sezone će biti ponovno prilagođene" kaže Vujičić.

Istodobno, upravitelji garaže ne odgovaraju za izgubljene stvari ni možebitna oštećenja vozila, unatoč postavljenim kamerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanima Dubrovnika daju pravo na tzv. povlaštene karte pa je za njih mjesečna pretplata 300 kuna. "Midia grupa" prilagodila se trendovima i Dubrovčanima nudi turističku kartu za iznajmljivače apartmana, po mjesečnoj cijeni od 900 kuna.

Ni parkiralište nije mnogo jeftinije

U Dubrovniku su 1892 ocrtana parkirališna mjesta u nadležnosti gradskog poduzeća "Sanitat". Ljetna cijena parkirališta u zonama povijesne jezgre je 40 kuna za sat, a dnevna, ili ona koja se naplaćuje umjesto kazne iznosi čak 800 kuna!

Mjesečna karta za domicilno stanovništvo je 60 kuna, a za cjelogodišnju pretplatu daju popust od 15 posto. Međutim, komercijalna godišnja karta za one koje nisu iz Dubrovnika ni susjednih općina doseže 14 tisuća kuna u drugoj parkirališnoj zoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo