Pale glave najbližih Bandićevih ljudi: Uhićeni direktori Čistoće, Plinare...

20.10.2014.
7:45
VOYO logo

Među uhićenima su kako Jutarnjineslužbeno doznaje, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, zatim Ivan Tolić, član Uprave holdinga i bivši direktor ZET-a, Vidoje Bulum pročelnik stručne službe gradonačelnika, direktor Čistoće Miljenko Benko, direktor gradske plinare Alen Dodig, Zdenko Antunović - glavni tajnik zagrebačkog športskog saveza, Željko Horvat - specijalni savjetnik gradonačelnika, Filip Čulo - refernt za javnu nabavu zagrebačkoga holdinga, Koraljka Rožanković Uremović - načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove, Ines Bralić - zamjenica pročelnice Ureda za imovinsko-prave poslove.

Sve skupa navodno je uhićeno 19 osoba, a tereti ih se za čitav dijapazon kaznenih djela iz sfere gospodarskoga kriminala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Švaljek, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića izjavila je u nedjelju navečer da nema službenih informacija o tome što je USKOK tražio u Gradskoj upravi te poručila kako je u ovom trenutku najvažnije da grad funkcionira.

Švaljek, koja u odsutnosti gradonačelnika donosi odluke, novinarima nije znala reći što je USKOK tražio u Gradskoj upravi. "Ni mi nemamo službenih informacija", rekla je Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom je trenutku najvažnije da grad funkcionira", rekla je. Poručila je da nema nikakvog razloga za brigu.

Švaljek kaže da će Zagrebački holding funkcionirati dobro, smeće će se odvoziti, tramvaji će također voziti. "Sve će funkcionirati normalno", poručila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek novinarima ispred Gradske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za financije Slavko Kojić izjavio je da gradske financije funkcioniraju, funkcionirale su i funkcionirat će dok je on na njihovom čelu optimalno.

Kojić novinarima nije htio komentirati uhićenje suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza. "Ured za financije ne posluje s nikakvim Petrom Pripuzom", izjavio je Kojić. Dodao je da su "papiri i računi čisti" i da za to ima dokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan vjeruje li da je gradonačelnik Milan Bandić napravio ono za što ga se tereti i zbog čega je danas uhićen, Slavko Kojić je rekao: "Tko sam ja da vjerujem? Kako je rekao Sveti Otac? Tko sam ja?".

Kojić je rekao da je Zagreb iznad njega i Bandića pa mora funkcionirati. Najavio je da će o daljnjem funkcioniranju Grada Zagreba u ponedjeljak izvijestiti priopćenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo