bolnica primila prijavu / Pacijentica zastupnika Vrkljana: 'Kako može biti u Saboru i u isto vrijeme potpisan na moju povijest bolesti?'; Evo što prozvani liječnik kaže za RTL

Nije ovo prvi put da se propituje rad Milana Vrkljana

3.6.2021.
19:09
VOYO logo

"Tog je dana sjedio u Saboru, a na mom nalazu je pisalo da me je pregledao iako me nije ni vidio" - tako bi se ukratko mogla opisati priča nezadovoljne pacijentice endokrinologa i saborskog zastupnika Milana Vrkljana.

U stručnost liječnika Milana Vrkljana nikad nije sumnjala. Već deset godina njegova je pacijentica no posljednje četiri, tvrdi žena koja nam je poslala pismo s molbom da ostane anonimna jer je ovisna o daljnjem liječenju na endokrinologiji, svojeg liječnika nije ni vidjela ni čula. No, svugdje na njenim nalazima stoji samo njegovo ime, ne i ime osobe koja ju je doista i pregledala, pa se pita:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako liječnik može biti u Saboru i u isto vrijeme potpisan na moju povijest bolesti?

Zar nije odgovoran za mene i za napisano?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar ja kao pacijent trebam imati povjerenja u ovakvo liječenje?"

Iz Hrvatske udruge pacijenata, kažu kako je ovo jedan od problema na koji ukazuju godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To nije u redu. Ja bih se čak usudio reći da je to kriminalno djelo za lažno predstavljanje. Po zakonu o zaštiti prava pacijenata svaki pacijent ima pravo na punu informaciju. Tko mu pruža uslugu, s kojim referencama i tako dalje. Poglavito, ne bi se smjelo događati da netko potpisuje otpusna pisma, a nije ni vidio pacijenta'', kazao je Mario Drlje, predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata.

Na naš upit kako komentira ove pritužbe prof. Vrkljan u telefonskom razgovoru je rekao da on, kao šef najvećeg zavoda u državi i sa svojih 30 godina iskustva ne želi komentirati pojedinačne izjave pacijenata. No pred kameru nije želio. Iz bolnice su nam potvrdili da su i oni primili prijavu protiv spomenutog liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Što mislite, kako je? /

Kroz devet godina muškarac konzumirao nevjerojatnih 40.000 tableta ecstasyja i druge teške droge

Image
Što mislite, kako je? /

Kroz devet godina muškarac konzumirao nevjerojatnih 40.000 tableta ecstasyja i druge teške droge

''Pokrenut je postupak za utvrđivanje eventualnih nepravilnosti navedenih u anonimnoj pritužbi. KBC Sestre milosrdnice provjerit će sve navode iz dostavljene anonimne pritužbe i po potrebi poduzeti odgovarajuće mjere'', poručio je Zoran Vatavuk, v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

Nije ovo prvi put da se propituje rad Milana Vrkljana. Tako je bivši ravnatelj Vinogradske bolnice Mario Zovak na novinarski upit još iz siječnja odgovorio da je u četiri mjeseca točnije, u 120 dana, Milan Vrkljan na poslu bio samo četiri puta po dva do tri sata, ali nije sudjelovao u vizitama, radu s pacijentima i jutarnjim kolegijima. A liste čekanja na preglede samo rastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tko je točno nadležan da ih kontrolira kad su došli, kad su otišli, koliko su obavili pretraga i tako dalje'', izjavio je Drlje.

A odgovor je: HZZO koji provodi redovne i izvanredne kontrole. Milan Vrkljan posao u Saboru obavlja volonterski. Prima plaću iz bolnice i sa medicinskog fakulteta. Zajedno oko 26.500 kuna. A nalaze i preglede, barem kada je ova pacijentica koja je u pitanju pacijentica koja je ovu pritužbu poslala, odrađuje netko drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo